Адвокат обвинуваченого у замаху на вбивство бізнесмена обурився, що клієнта забрали з лікарні

21 марта 2021 г., 21:48:00   1678   0

Адвокат обвинуваченого у замаху на вбивство бізнесмена обурився, що клієнта забрали з лікарні

Адвокат обвинуваченого в організації замаху на вбивство рівненського бізнесмена заявляє, що його клієнта незаконно затримали при поверненні в Україну.

Про це Олег Головчак, який захищає Володимира Шевчука, заявив у коментарі Суспільному. У поліції напередодні повідомили: обвинувачений понад два роки був у розшуку і його готуються конвоювати з Ужгорода на суд у Рівне.

Що передувало затриманню

Зранку 20 березня стало відомо, що прикордонники на КПП "Ужгород" виявили Володимира Шевчука на прізвисько "Большой". Разом із адвокатом вони в’їжджали в Україну зі Словаччини.

Шевчука обвинувачують у підготовці замовного вбивства бізнесмена Валентина Загороднюка у Рівному в липні 2018-го року. З того часу на сайті МВС він вказаний як "особа, що переховується від суду."

20 березня Суспільному у пресслужбі поліції Рівненщини повідомили, що, найімовірніше, за обвинуваченим поїде конвой, аби доставити його до суду в Рівному, де й розглядається ця справа.

Як події пояснює адвокат

Володимира Шевчука захищає рівненський адвокат Олег Головчак. Він переконує, що 16 березня його клієнт подав до Рівненського міського суду заяву про те, що з’явиться на суд 23-го березня. Після цього повертався в Україну.

"Очевидно, що не було жодних законних підстав для затримання Шевчука уповноваженою особою. Також не існує жодного документу, де був би засвідчений той факт, що Шевчук має відношення до будь-якого кримінального порушення. Крім того, до пана Шевчука не обрано жодного запобіжного заходу і немає дозволу на затримання", – каже адвокат.

Олег Головчак уточнив, що після подій на КПП "Ужгород" у його клієнта погіршилось самопочуття та його поклали до лікарні. А вже зранку 21 березня звідти його забрали правоохоронці.

"Прийшли озброєні невідомі особи, які були вдягнені у масках, в поліцейській формі. Насильно забрали з лікарні, заштовхали його насильно в автомобіль і повезли у невідомому напрямку. Я просив відреагувати на це прокурора, подавав скарги про незаконне затримання, але поки ніхто не відреагував. Я сподіваюсь його везуть у Рівне, але мене не повідомили", – зазначає Головчак.

Щодо того, що кілька років Шевчук значиться як особа, що переховується від суду, адвокат пояснює:

"У тому, у чому його обвинувачують, до цієї події він був за кордоном. Він нікуди не втікав".

Суспільне звернулось за уточненням інформації щодо переміщення обвинуваченого до пресслужби Нацполіції Рівненської області. Речниця Марія Юстицька підтвердила, що Володимира Шевчука везуть до Рівного, як і планувалось. Коли відбудеться судове засідання – наразі ще невідомо.

Що відомо

17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні у Рівному нібито виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка. Згодом заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков повідомив, що вбивство було зімітоване.

Виконавців затримали того ж дня. Це двоє киян: Леонід Могилов та Анатолій Рикунов. Вони знаходяться в рівненському СІЗО. Підозри в організації замаху на вбивство вручили рівнянам Володимиру Шевчуку та Ігорю Мокринському. Ще одному рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують співучасть. Усіх трьох після того оголосили в розшук.

У січні 2019-го адвокат Володимира Шевчука клопотав у суді про скасування підозри його підзахисному. Однак, суд на це не пристав, вирішивши детальніше вивчити справу.

suspilne.media

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте