Названо імена винних у зриві української спецоперації затримання “вагнерівців”

19 марта 2021 г., 21:04:00   1381   0

Названо імена винних у зриві української спецоперації затримання “вагнерівців”

Спецоперація із затримання членів ПВК “Вагнера” українськими спецслужбами в серпні 2020 року була зірвана через передачу секретної інформації з Офісу Президента України главі МЗС Білорусі.

Про це експосол України в Білорусі і представник України в політичній підгрупі ТКГ у 2018-2019 роках Роман Безсмертний заявив в ефірі програми “Прямим текстом” на “5 каналі“. “Злив інформації відбувся з Києва.

Я по інформації, яка на той момент була, і по розумінню, що таке Білорусь, можу сказати, в які пункти це робилося, через кого канал цей працював, хто із присутніх на нараді народив цю ідею, хто забезпечив технологічно”, – сказав Безсмертний. За його словами, під час наради в Офісі президента України була озвучена ідея відкласти операцію українських спецслужб із затримання “вагнерівців”. На той момент російські найманці вже перебували в Білорусі. Щоб це зробити, вирішили попередити Білорусь. Для цього глава Офісу президента України Андрій Єрмак телефонував главі МЗС Білорусі Володимиру Макею. Без розмови Володимира Зеленського з Олександром Лукашенком також не обійшлося, впевнений Роман Безсмертний. “Ми повинні розуміти, що це за держава – Білорусь.

Це держава, яка знаходиться в руках однієї людини. Біля нього є тільки одна особа, яка має постійний прямий зв’язок із контрагентами в Києві, – нинішній міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей… Його візаві могла бути тільки одна людина – це керівник Офісу президента України, тому що це відповідний рівень. А чи міг хтось з українського боку виходити безпосередньо на Лукашенка? Даруйте, але щоб з ним говорити, треба розуміти, що це – особа статусного характеру. З ним могла говорити тільки перша особа. Без такої розмови не могла відбутися передача документів”, – впевнений Роман Безсмертний.

Як повідомляла ІА “7 Днів-Україна”, в серпні 2020 року в Білорусі були затримані члени ПВК “Вагнера”, більшість з яких воювали проти України на Донбасі. Лукашенко попри обіцянку передати цих затриманих російських найманців Україні відправив їх у РФ. В українських ЗМІ з’явилась інформація, що затримання “вагнерівців” готували українські спецслужби, але через “злив” секретних даних ця спецоперація була зірвана.

В Офісі президента Зеленського раніше заперечували, що українські спецслужби готували будь-яку операцію з затримання “вагнерівців”. Однак п’ятий президент України Петро Порошенко публічно підтвердив, що сам в 2018 році санкціонував проведення такої спецоперації українськими спецслужбами. Більше про те, як дані про цю українську спецоперацію напередодні її проведення в серпні 2020 року опинились у влади Білорусі – у прямій мові Романа Безсмертного у відео “5 каналу“.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте