США спустили на воду багатоцільовий атомний підводний човен USS Montana

06 марта 2021 г., 16:32:00   1514   0

США спустили на воду багатоцільовий атомний підводний човен USS Montana

На верфі Newport News Shipbuilding у Ньюпорт-Ньюс (штат Віргінія) спустили на воду багатоцільовий атомний підводний човен USS Montana (SSN 794) типу Virginia. Його побудували на замовлення американських ВМС.

Як повідомляє Naval News, субмарину доставили буксирами до причалу для остаточного дооснащення, випробувань і атестації екіпажу.

Всього близько десяти тисяч суднобудівників, а також постачальників з 50 штатів брали участь в будівництві USS Montana з моменту початку робіт у 2015 році. Зараз субмарину завершили приблизно на 92%.

Підводний човен типу Virginia - багатоцільова атомна субмарина четвертого (тобто останнього на сьогодні) покоління. Її призначення - боротьба з підводними човнами та проведення прибережних операцій. За рівнем гучності субмарина типу Virginia можна порівняти з іншим американським багатоцільовим підводним човном четвертого покоління - типу Seawolf. Вона також перевершує за цим показником російські підводні човни проєкт 971 «Щука-Б», які відносять до третього покоління.

Водотоннажність (надводна) субмарини типу Virginia становить 7800 тонн. Довжина - 115 метрів, ширина - 10 метрів. Крім стандартного озброєння, що складається з крилатих протикорабельних ракет і торпед, субмарина має апаратуру для проведення спецоперацій.

Торік США ввели в дію багатоцільову атомну субмарину USS Delaware типу Virginia. Вона стала останньою субмариною цього типу, побудованою в рамках серії Block III: всього таких кораблів вісім. Першого представника серії - USS North Dakota - ввели в дію у 2014 році.

Нова USS Montana стала частиною серії Block IV. У перспективі флот США хоче отримати глибоко модернізовані кораблі версії Block V, які буде відрізняти істотно більш потужне озброєння.

Відзначимо, всього в складі ВМС США сьогодні 19 субмарин типу Virginia різних версій. В майбутньому Військово-морські сили хочуть мати понад 60 таких кораблів.

 

Субмарина типу Virginia

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте