"Поліцейський в смартфоні": в Україні почали штрафувати через телефони водіїв

10 февраля 2021 г., 22:31:00   1635   0


Але правоохоронці не встигають реагувати на всі сигнали – їх надходить дуже багато.


Про це інформує UAINFO.org.


В Україні запрацював додаток "Поліцейський в смартфоні", завдяки якому водії можуть фіксувати порушення інших учасників дорожнього руху і звертатися в поліцію. За такими заявами правоохоронці вже почали виписувати штрафи.


"Завдяки цій програмі виявляємо набагато більше порушень ПДР, ніж раніше. Отримавши заяву, викликаємо порушника до поліції, показуємо йому відео з моментом порушення. Більшість приходить, визнають провину і згодні сплатити штраф. При цьому дивуються: як вдалося їх виявити?", – розповів заступник начальника управління патрульної поліції міста Бровари Юрій Ющенко.


Читайте також: Украинским автомобилистам массово приходят поддельные штрафы: как не отправить деньги мошенникам


Водночас реагувати правоохоронці встигають не на всі сигнали – їх надходить дуже багато.


Партнер проекту dashcamUa адвокат Іван П'ятак роз'яснив, що законодавство не зобов'язує патрульну поліцію притягати до відповідальності водіїв на підставі відеофіксації порушень за допомогою програми.


Читайте також: Если полицейский останавливает автомобиль жезлом, имеете законное право его игнорировать: изменения в ПДД???????


"Але ми використовуємо закон "Про звернення громадян", в якому сказано, що поліція зобов'язана прийняти заяву про будь-яке порушення закону. І протягом 30 днів повідомити заявника про результати. У більшості випадків отримуємо відписки. Але крига скресла, поліція все частіше використовує нашу інформацію для підвищення безпеки на дорогах", – підкреслив він.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте