У Держдепі США оцінили продовження ядерної угоди з Росією

04 февраля 2021 г., 23:15:00   1436   0

У Держдепі США оцінили продовження ядерної угоди з Росією

Продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь дає США і РФ можливість ширше обговорити питання стратегічної стабільності.

ДСНО обмежує важливі компоненти російської ядерної програми.

Про це заявив на брифінгу глава пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс, трансляція велася в YouTube-каналі відомства.

Він не побачив ніякого протиріччя в тому, що Вашингтон продовжує критикувати Москву і одночасно продовжує ДСНО. Представник Держдепартаменту зазначив, що продовження договору на п’ять років відповідає інтересам США. “Особливо коли конфронтаційні відносини, стає ще більш важливо мати в наявності щось таке, як ДСНО, що обмежує важливі компоненти російської ядерної програми”, – додав Прайс.

Раніше повідомлялося, що Президент Сполучених Штатів Джо Байден має намір продовжити Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3). У Путіна підтримали пропозицію американського президента. Вчора ядерна угода між США і Росією вступила в дію. Договір діятиме до 5 лютого 2026 року.

Ядерна угода передбачає зменшення кількості ядерних бойових зарядів обома країнами до 1550. Кількість міжконтинентальних ракет, а також снарядів на підводних човнах і стратегічних бомбардувальниках не повинно перевищувати 700.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте