Україну планують “оцифрувати”. Що буде з чиновниками, які втратять роботу

03 февраля 2021 г., 14:32:00   1402   0

Україну планують “оцифрувати”. Що буде з чиновниками, які втратять роботу

Міністерство цифрової трансформації планує перевести в цифру багато державних послуг та реєстрів. У зв’язку з цим відбудеться скорочення чиновників.

Про це інтерв’ю РБК-Україна заявив глава Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, над питанням про те, що робити зі скороченими співробітниками держапарату, спільно думатимуть Мінцифри і Міністерство соціальної політики. “Ми повинні прораховувати кожен крок і моделювати, щоб не приймати рішення, що призводять до соціальних криз… Людей точно не можна залишати напризволяще.

Їх потрібно перенавчати, працювати з ними, шукати можливості, відкривати нові ринки. Коли ти створюєш щось технологічне, з’являються й нові професії. Хоча це не завжди лежить на поверхні”, – заявив Федоров. Він зазначив, що процес трансформації країни не відбудеться в один день.

“Все одно це місяць, два, три, чотири – у кожній сфері. Я не кажу про роки, хоча у деяких країн для цього було 20 років. У нас стільки часу немає, і люди не дадуть нам такий кредит довіри”, – додав міністр. Федоров заявив, що з появою електронних архівів з’являться тисячі нових робочих місць, для яких можна швидко отримати кваліфікацію.

“Тому важливо розвивати неформальна освіта, в тому числі на базі Центру зайнятості. Моя думка – центр має реформуватися у сервісну offline tech-компанію, яка допомагає людям знайти себе та знайти нову професію”, – вважає він.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте