У 14 областях України сьогодні проходять повторні місцеві вибори

24 января 2021 г., 11:09:00   781   0

У 14 областях України сьогодні проходять повторні місцеві вибори

У 14 областях України 24 січня стартували повторні місцеві вибори – обирають депутатів та голів міських і селищних рад.

Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії, передає УНН.

У 14 регіонах обирають депутатів міських (1 виборчий округ округ), селищних та сільських (29 виборчих округів) рад. Окрім того, у Конотопі Сумсьої області повторно обирають міського голову Конотопа. Обраний 25 жовтня мер Олександр Луговий помер від COVID-19. Також обирають голів Уланівської (Вінницька область), Мурованської (Львівська область) сільських рад, Брошнів-Осадської селищної ради (Івано-Франківська область).

Напередодні у ЦВК вказали, що повторні вибори депутатів та голови Уланівської сільської ради (Вінницька облпсть) під загрозою. “До нас надійшло рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким визнано протиправними та скасовано постанови Уланівської сільської ТВК. Постанови стосуються, поміж іншого, текстів виборчих бюлетенів”, – вказали у відомстві.

Там пояснили, що: Виборчий процес є безперервний та не може бути скасованим, зупиненим або перенесеним. Підставою для зупинення є введення воєнного або надзвичайного стану. А при виявленні порушень під час підготовки та проведення виборів, виборчі комісії усіх рівнів та державні органи мали б вжити всіх можливих заходів задля того, щоб вибори відбулись.

“Тож Комісія закликає всіх суб‘єктів виборчих процесів утриматись від дій, що ставлять під загрозу реалізацію виборчих прав громадян. Сподіваємось, що Уланівська сільська ТВК вживатиме всіх необхідних заходів, щоб завтра в Уланові обирали і мали можливість бути обраними”, – підсумували у ЦВК.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте