МЗС назвав передачу заручників Медведчукові ударом по нормандському формату й ТКГ

20 января 2021 г., 21:39:00   1676   0

МЗС назвав передачу заручників Медведчукові ударом по нормандському формату й ТКГ

Намір Росії передати заручників із ОРДЛО Вікторові Медведчуку є грубим порушенням.

Про йдеться в заяві Міністерства зовнішніх справ України.

"Рішення Російської Федерації передати не Україні, а приватній особі Віктору Медведчукові групу українських громадян, яких тривалий час утримували на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях, грубо й відверто порушує усталені механізми вирішення таких гуманітарних питань", – мовиться в повідомленні.

Раніше уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова розповіла, що полонених планують передати "через посередника" сьогодні або завтра – 20–21 січня.

МЗС вимагає від Росії дотримання всіх домовленостей, досягнутих у нормандському форматі: "Цей крок РФ є ударом по Нормандському формату та Тристоронній контактній групі, які ведуть системну роботу із забезпечення звільнення утримуваних у зв‘язку з конфліктом осіб".

"Свідоме нівелювання Росією ролі ОБСЄ в питанні звільнень є особливо показовим і цинічним у день візиту до України чинної голови ОБСЄ, міністерки закордонних справ Швеції Анн Лінде", – наголосили в міністерстві.

Також МЗС вимагає від РФ забезпечити безперешкодний доступ Міжнародного комітету Червоного хреста до українських військовополонених і заручників на тимчасово окупованих Росією територіях України, а також звільнити всіх утримуваних у зв’язку з конфліктом осіб.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте