Приїхали на обшук на «чужій» іномарці: у слідчих столичної ДФС виявили незадеклароване цінне майно

18 января 2021 г., 23:00:00   877   0

Приїхали на обшук на «чужій» іномарці: у слідчих столичної ДФС виявили незадеклароване цінне майно

Боротьба з ухилянням від сплати податків чи фіскальний рекет? У грудні столичні ДФСники провели серію обшуків в офісах та на складах фармкомпанії – шукали «чорну бухгалтерію», а опечатали чомусь медпрепарати.

Через це у регіонах клініки залишилися без ліків для пацієнтів з COVID-19. А от у слідчих – нові автівки й нерухомість. Докладніше про це – у розслідуванні Алли Легези.

Як розповів адвокат Володимир Пасюков, 10 грудня особи без розпізнавальних знаків, які представилися працівниками ДФС, незаконно проникли до офісного центру й складських приміщень фармкомпанії у селі Міла Києво-Святошинського району та вилучили усю продукцію. Опечатаною виявилися й медикаменти для лікування хворих на COVID-19, що мали поставити до лікарень Львова, Рівного та Черкас.

«У нас підписана низка договорів із клініками, ми виграли тендери через систему «Прозорро». У зв’язку із усіма цими діями усі ці поставки успішно зірвані. Страждають пацієнти, які давно мали лікуватися цим продуктом», – коментує представник власника ТОВ «Ворвартс Фарма» Сергій Бойко.

При цьому слідчі дії, за словами адвокатів, фіскали провели з численними порушеннями, а текст ухвали суду взагалі не давав ДФСникам права проводити обшук.

DFS_1Фіскали обшукали складські приміщення й вилучили продукцію Фото: скріншот

За словами пана Бойка, лише у 2019 році компанія сплатила близько пів сотні мільйонів гривень відрахувань до бюджету, а за 11 місяців – ще близько 60 мільйонів. Тож дії податківців підприємці розглядають як засіб тиску на бізнес.

На думку експертів, дефіцит держбюджету наприкінці року традиційно призводить до посилення діяльності фіскальних органів. І йдеться не завжди про законні методи.

«Є звична, на жаль, корупційна складова, коли йдеться про «кошмарення» бізнесу. Перед святами, після виходу нових айфонів ми можемо спостерігати певне пожвавлення. Ми не зможемо сказати, чи це таке колядування, чи це все – намагання наздогнати річні плани», – зазначає адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Юскутум» Артем Афян.

DFS_6На обшук фіскал прибув на "чужій" іномарці Фото: СтопКор

Зауважимо, що старший слідчий Володимир Рибак, який обшукував офіс ТОВ «Ворвардс Фарма», торік придбав собі «Кіа Маджентіс» 2008 року, вартість якої, за даними сайту з продажу авто, 6-9 тис. доларів. А на обшук він же приїхав зовсім іншою машиною, якої немає в декларації. Мова про «Мітсубісі Галант» 2009 року, що куплена 2 місяці тому, а власник авто зареєстрований у тому ж селі, де й старший слідчий Рибак.

Ще одна слідча з того ж обшуку Людмила Булачова нещодавно придбала й зареєструвала на матір помешкання у ЖК «Нова Англія». Згідно з декларацією, вартість житла склала всього-на-всього 10 тисяч доларів. Хоча на сайтах з продажу нерухомості найдешевші квартири тут продають за ціною у 5-10 разів вищою.

DFS_7Квартира у "Новій Англії" буцімто обійшлася слідчій у 10 тисяч доларів Фото: скріншот

До речі, торік фіскали вже виявляли сумнівну цікавість до «Ворвартс Фарма».

«Сфабрикували кримінальну справу. Звернулися до полтавського суду і через полтавський ДБР звинуватили нас, що ми нібито в якійсь змові із запорізькими і дніпропетровськими державними органами. 200 тисяч доларів вони хотіли за те, щоб «порішати». Проводилися відповідні дії з боку НАБУ, і все це дуже швидко закінчилось», – розповідає представник власника компанії.

DFS_3Сергій Бойко Фото: СтопКр

Наразі підприємці вже звернулись до ДБР, а також підготували звернення до суду, аби відшкодувати матеріальні збитки та репутаційні втрати.

stopcor.org

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте