Шмигаль скликає екстрене засідання уряду: прийматимуть “тарифну” постанову

17 января 2021 г., 19:32:00   1493   0

Шмигаль скликає екстрене засідання уряду: прийматимуть “тарифну” постанову

Завтра, 18 січня, відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів України, на якому розглядатиметься питання ціни на газ для населення.

Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“18 січня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбудеться позачергове засідання Уряду щодо врегулювання питання ціни на газ для побутових споживачів. Початок: 10:00”, – зазначили в уряді. 

Варто відзначити, що ціна на газ для населення у листопаді-грудні 2020 року була на рівні 6,33 грн за метр кубічний. З 1 січня, ціна на газ для населення підвищилася, що, звичайно, обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

Ще у грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на майже 50%.

На тлі протестів влада взялася “терміново” вирішувати “тарифну” проблему. Спочатку, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко (колишній керівник “Нафтогазу”, який збільшив вартість газу для населення з 1,4 грн до 6,9 грн за куб.м.) представив “попередній план із суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача”.

Вже під час зустрічі 12 січня народних депутатів від фракції “Слуга народу” із прем’єром Денисом Шмигалем, в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК “Нафтогаз” Андрієм Коболєвим було представлено два плани виходу з “тарифної кризи”. Перший — “Нафтогаз” стає єдиним постачальником газу для населення, другий — встановлення максимальної маржинальності.

А 13 січня, на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через пандемію та карантинні обмеження ціна на газ для населення “зменшиться на 30%” і становитиме 6,99 грн за метр кубічний.

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

Втім, вже згодом пройшла анонсована нарада у голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова разом із представниками фракцій, прем‘єр-міністром України Денисом Шмигалем, в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК “Нафтогаз” Андрієм Коболєвим на якому глава уряду підтвердив зниження ціни на газ для населення до рівня 6,99 грн за метр кубічний, але лише в “лютому-березні”. Відтак, “тарифна казка” від влади для українців закінчиться з настанням весни.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте