Авіаперевезення у світі за минулий рік впали на 60%, – ООН

16 января 2021 г., 22:05:00   1345   0

Авіаперевезення у світі за минулий рік впали на 60%, – ООН

Карантинні обмеження, запроваджені країнами через пандемію коронавірусу, призвели до різкого скорочення кількості авіапасажирів у світі у 2020 році. У порівнянні з 2019 роком пасажироперевезення авіакомпаній світу скоротилися на 60%.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO).

“Агентство ООН з питань цивільної авіації підтвердило, що міжнародні пасажирські перевезення зазнали різкого падіння на 60% у порівнянні з 2020 роком, що призвело до повернення загальних авіаперевезень до рівня 2003 року”, – йдеться у повідомленні. Організація повідомляє, що внаслідок зменшення місткості місць на 50% минулого року загальна кількість пасажирів зменшилася на 60%.

Таким чином було перевезено лише 1,8 млрд пасажирів продовж першого року пандемії – проти 4,5 млрд у 2019 році. Найбільший спад, за даними ICAO, був зафіксований на напрямку міжнародних авіаперевезень. У той час, як число пасажирів на внутрішніх рейсах скоротилося на 50 відсотків, на міжнародних рейсах їх стало на 74 відсотки менше. Вказується, що після досягнення квітневої мінімальної точки пасажирські перевезення помітно пожвавилися протягом літнього періоду подорожей.

Експерти ICAO припускають, що попит на авіаперельоти у майбутньому може скоротитися ще більше.

“Очікує будь-яке покращення глобальної картини лише в другому кварталі 2021 року, хоча це все одно буде залежати від ефективності управління пандемією та впровадження вакцинації”, – резюмували експерти.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте