“Укренерго” готує план віялових відключень електроенергії

15 января 2021 г., 15:19:00   1096   0

“Укренерго” готує план віялових відключень електроенергії

“Укренерго” аргументує введення віялових відключень електроенергії тим, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію в період морозів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст і екс-нардеп Сергій Висоцький.

“Ми всі спостерігаємо, як наростають кризові явища в енергетиці. І тарифи – це просто відлуння хаосу. До мене в руки потрапив один документ. Це лист від голови правління “Укренерго” до в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка. Цим листом “Укренерго” просить міністерство погодити план віялових відключень електроенергії. В цьому листі “Укренерго” в тому числі визнає, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію у період морозів. 

Останній раз віялові відключення електроенергії відбувалися в Україні в кінці 90-х. Гостру фазу війни, внаслідок якої в нас випарувалося 20% економіки ми пройшли без такого колапсу в енергетиці. Навіть встигли відмовитися від російського газу! Дякуємо Володимиру Олександровичу та його оточенню за професійність! Відкинути країну на два десятиріччя назад за 1,5 роки – це справді досягнення!” – повідомив журналіст Висоцький. 

Даний документ також прокоментував лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці Facebook.

“Я багато разів попереджав, що купівля російської електрики закінчиться колапсом української енергетики. Ось черговий доказ. Вперше за багато років Укренерго збирається робити віялові відключення через дефіцит вугілля на складах.

Щоб зупинити цю катастрофу ми знову вимагаємо від президента, уряду, РНБО негайно припинити імпорт російської електрики, змінити склад НКРЕКП, який повністю себе дискредитував, припинити ручне корупційне втручання в енергоринок, забезпечити умови для стабільної роботи шахтарів і енергетиків.

Попереджаю всіх тимчасових господарів високих кабінетів: неприйняття вами необхідних рішень – це кримінальний злочин, за який дуже скоро настане час відповідати”, – заявив Ляшко.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте