МВФ занепокоєний планами уряду знизити ціни на газ для населення, – Мінфін

14 января 2021 г., 23:06:00   1684   0

МВФ занепокоєний планами уряду знизити ціни на газ для населення, – Мінфін

Міжнародний валютний фонд занепокоєний наміром українського уряду найближчим часом прийняти рішення про зниження цін на газ для побутових споживачів.

Про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в інтервю “Радіо НВ”, передає кореспондент УНН.

“У нас є зобовязання у меморандумі про запровадження ринкових механізмів, роботи на ринку природного газу. Рішень ще жодних не прийнято, були надані відповідні доручення профільним міністрам підготувати відповідні рішення. Найближчим часом можливо буде засідання уряду щодо цього питання”, – сказав Марченко. 

За його словами, постійно проводяться консультації у тому числі з Міжнародним валютним фондом. Питаня тарифів на газ обговорюється з початку тижня.

“Про те, що таке рішення є можливим, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони занепокоєні, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобовязання. Зараз питання полягає в тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно в.о.міністра енергетики. Вчора в нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації. Тобто це пермаментний процес. Він відбувається постійно. Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане – поки що немає (причини – ред.)”, – розповів Марченко.

Марченко зазначив, що уряд намагається пояснити представникам МВФ, що неприйняття рішення про зниження цін може мати досить негативні наслідки для економіки країни в цілому.

“Тобто тут питання, наскільки ми аргументовано цю позицію будемо доводити”, – сказав міністр.

За його словами, Кабмін пояснює представникам Фонду, що “ми наразі у “пожежному” порядку вирішуємо проблему, яка виникла”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте