В Індонезії заявили про 65% ефективності вакцини Sinovac, яку очікує й Україна

12 января 2021 г., 18:27:00   1256   0

В Індонезії заявили про 65% ефективності вакцини Sinovac, яку очікує й Україна

В Індонезії заявили про 65% ефективності вакцини від коронавірусу Sinovac. Цей препарат замовила і Україна.

Про це повідомляє Вloomberg.

Видання підкреслює, що такі дані місцевого випробування. Однак в ньому взяли участь лише 1620 осіб у країні. Відзначається, що це занадто мало для значущих даних. 

Варто відзначити, в Бразилії дана вакцина на пізніх стадіях випробувань показала ефективність 78%. Для порівняння, такі дані отримали на основі передових випробувань на кінцевій стадії за участю близько 13 тисяч учасників.

Крім того, минулого місяця Туреччина заявила, що та ж вакцина показала ефективність 91,25% у ході місцевих випробувань. У них взяли участь 3400 людей.

У матеріалі наголошується, що представник Sinovac відмовився коментувати цифри випробувань у Бразилії, Туреччині та Індонезії. Він заявив, що на цьому тижні його бразильський партнер опублікує додаткові дані.

Відзначається, що проблема з даними в деяких місцях уже перешкоджає вирішенню регулюючих органів на застосування вакцини.
У статті зазначено, що спостерігачі були здивовані першим показником ефективності в 78%, оголошеним Інститутом Бутантан. Згідно з розкритою інформацією, у ході випробування заразилися близько 220 учасників: 160 в групі плацебо і майже 60 в групі вакцинованих.

Професор факультету медицини і громадського здоров’я Університету Фліндерса Ніколай Петровський заявив, що якби учасників випробування розділили порівну між вакцино- і плацебо-групою, то ефективність препарату повинна була б скласти 62,5%.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте