В Амстердамі готуються заборонити продаж канабісу туристам

10 января 2021 г., 22:40:00   1164   0

В Амстердамі готуються заборонити продаж канабісу туристам

Кофешопам голландського Амстердама планують заборонити продавати марихуану іноземним туристам.

З відповідною ініціативою 7 січня виступила влада міста.

Канабіс виключили зі списку найнебезпечніших наркотиків – ООН. Проте більшість із понад 160 столичних кофішопів (близько третини від загальної кількості в країні) обслуговує саме приїжджих туристів. 

Дослідження, замовлене міською владою, виявило, що для “внутрішніх потреб” місту вистачить лише 68 закладів – тобто у 2,5 рази менше, ніж працює нині. Ініціативу з обмеження легальної торгівлі легкими наркотиками підтримує місцева поліція та прокуратура, які сподіваються таким чином завдати удару по злочинності, пов’язаній з торгівлею канабісу.

Мер Амстердама Фемке Галсема пропонує запровадити заборону не одразу, а з “розумним перехідним періодом”, аби на перших етапах не стимулювати незаконний обіг наркотиків на вулицях міста. Скільки такий період може тривати – наразі не уточнюється, але нові правила можуть набути чинності вже у 2022 році.

Уся ініціатива є частиною довгострокового проєкту, який має позбавити середмістя Амстердаму “негативних проявів масового туризму”. Зокрема, йдеться також про зменшення та часткове переміщення відомого Кварталу червоних ліхтарів за межі центру міста.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте