Руководителям госпредприятий и набсоветам вернули огромные зарплаты

28 октября 2020 г., 20:04:00   886   0

Руководителям госпредприятий и набсоветам вернули огромные зарплаты

Кабмин отменил ограничения, которыми устанавливал лимит на зарплаты руководителям, наблюдательным советам госпредприятий в размере 10 минимальных зарплат, то есть 47 тыс. гривен. 

ТОП-менеджеры смогут получать крупные оклады, которые действовали до карантина.

Об этом говорится в решении Кабмина:

«26 жовтня відповідно до рішення Конституційного суду України Уряд скоротив строк дії обмеження, встановленого «Прикінцевими положеннями» Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року. А саме зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Прийняття вищезазначених рішень стало можливим завдяки прийнятим Верховною Радою 17 вересня 2020 року змінам до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», яким Верховна Рада надала право Кабінету Міністрів України скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених відповідними законами України, прийнятими з метою запобігання виникненню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Одночасно постановою про «Деякі питання оплати праці керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки» Уряд повернув попередні обмеження виплат керівникам та членам наглядових рад державних підприємств. Зокрема, повернуто порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності. Також повернуті обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн. 

Прийнята Постанова відповідає підписаним міжнародним домовленостям, відповідно до яких українська влада засвідчила намір зняти обмеження на виплати до 1 липня 2020 року. Разом з тим, заробітна плата членів Кабінету Міністрів і надалі не перевищує 5 розмірів середньої заробітної плати».

Ранее сообщалось, что правительство рекомендовало ограничить с 1 апреля 2020 года размер зарплаты членов правления и наблюдательных советов Приватбанка, Укрэксимбанка и Ощадбанка. Ведь их доход достигал 500 тыс. гривен в месяц. 

28 августа 2020 года Конституционный суд признал незаконным ограничение зарплат госслужащих и судей на время карантина. Таким образом эти нормы утратили силу со дня принятия КС этого решения.

16 сентября Кабмин решил снять запрет на выплату зарплат членам правления и наблюдательного совета государственных Ощадбанка, ПриватБанка и Укрэксимбанка сверх лимита в 47 тыс. гривен. Зарплатные нормы должны были доработать в течение суток после заседания правительства.

Однако решение Кабмина об отмене ограничений заработных плат в госбанках исчезло из постановления о пересмотре карантина. Обнародовано постановление правительства №848 от 16 сентября 2020 года с новыми карантинными правилами не содержало ни одного упоминания об изменении или отмене зарплатных ограничений в госбанках.

Андрей Пшеничный для сайта dubinsky.pro

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте