Суд відпустив одного з членів банди "Садика", яка кошмарила одеських "Ромео"

26 октября 2020 г., 22:17:00   880   0

Суд відпустив одного з членів банди "Садика

Малиновський районний суд Одеси відмовив у задоволенні клопотання правоохоронців про продовження застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у відношенні 23-річного уродженця міста Южне Павла Тяна, якого силовики вважають учасником підзвітного вбитому в Туреччині злодію в законі Надиру Саліфову ("Лоту Гулі") міжетнічного злочинного угруповання на чолі з кримінальним авторитетом Садігом Мірзоєвим на прізвисько "Садик".

Відповідне рішення, оприлюднене 19 жовтня 2020 року, ухвалив слідчий суддя Сергій Черевко.

Служитель Феміди проголосив звільнити з-під варти Тяна, якого разом із ще 5 особами підозрюють в скоєнні розбійного нападу (ч.2 ст.187 КК України) та викраденні людини (ч.2 ст.146 КК України), в залі суду. Та застосував щодо достойника запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю та покладенням низки обов’язків.

При цьому суддя Черевко визнав обґрунтованість підозри затриманому 6 липня 2020 року Тяну, однак проголошуючи рішення про його звільнення послався на те, що Павло Павлович "має постійне місце проживання, раніше до кримінальної відповідальності не притягався, вчинив злочин у молодому віці, веде добропорядний соціальний образ життя та має стійкі соціальні зв’язки". Служитель Феміди звернув увагу, що підозрюваний має виключно позитивні характеристики з місця проживання, "що у свої сукупності, свідчить про відсутність ризику того, що він вчинить спроби ухилитися від слідства, або будь яким іншим чином буде намагатися перешкодити кримінальному провадженню".

(Звіт СБУ постфактум затримання учасників ОЗУ "Садіка" 6 липня 2020 року)

У той же час, з матеріалів судового реєстру випливає: окрім поточної історії "свах Садика", де зловмисники влаштовували медові пастки для одеситів (про що раніше вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info), наразі Тян фігурує щонайменше ще в двох кримінальних провадженнях.

Передусім йдеться про його причетність до історії пограбування (ч.2 ст.185 КК України, ч.2 ст.186 КК України) наприкінці 2016 року в Одесі по вулиці Миколаївської дороги чоловіка, в якого четвірка зловмисників (двоє з них згодом були засуджені) зірвала з шиї золотий ланцюжок із хрестиком вагою близько 20 грамів.

Окрім цього, наприкінці грудня 2019 року до Приморського районного суду Південної Пальміри надійшов ще один обвинувальний акт - стосовно Павла Тяна та Дмитра Бондаренка. Молодиків звинувачують у скоєнні грабіжу (ч.2 ст.186 КК України) за мотивами інциденту, який відбувся в квітні 2018 року на перетині вулиці Льва Толстого та Новосельського в Одесі. Згідно версії слідства, тут Тян разом з Бондаренком побили чоловіка та "віджали" золотий ланцюжок з хрестиком загальною вагою в 66 грамів.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте