Рукописи промов Гітлера продали на аукціоні попри протести єврейських організацій

23 октября 2020 г., 23:45:00   950   0

Рукописи промов Гітлера продали на аукціоні попри протести єврейських організацій


На аукціоні в Мюнхені продали рукописні записи довоєнних промов Адольфа Гітлера попри протести єврейських правозахисних груп.


Як повідомляє Associated Press, рукописи придбав анонімний учасник аукціону за ціною, яка суттєво перевищувала стартову, інформує UAINFO.org з посиланням на Суспільне


Найвищої вартості досягнув 9-сторінковий документ з нотатками до промови Гітлера 1939 року перед новобранцями у Берліні – її реалізували за 34 тисячі євро.


Читайте також: Чи може нацизм повернутись до Польщі – приклад зі шкарпетками


Напередодні аукціону представники єврейської громади розкритикували продаж документів, заявивши, що вони становлять особливий інтерес для неонацистів в той час, коли антисемітизм та злочини на антисемітському підґрунті зростають в Німеччині та Європі, зауважує Deutsche Welle.


"Я не можу усвідомити явну безвідповідальність і бездушність в гарячковій атмосфері продажу таких предметів, як маячня найбільшого у світі вбивці євреїв, особі, яка найбільше за це заплатить", – заявив голова брюссельської Європейської єврейської асоціації рабин Менахем Марголін.


Читайте також: Білизну дружини Гітлера продали на аукціоні у Британії за 7,5 тисяч доларів. ФОТО


Аукціонний будинок Hermann Historica виступив на захист продажу, заявивши, що записи мають історичне значення і повинні зберігатися в музеї або передаватися дослідникам.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте