Затриманими в Хмельницькому "вінницькими квартирниками" виявилися "політичні" гангстери з Великої Новосілки

22 октября 2020 г., 22:35:00   1057   0

Затриманими в Хмельницькому "вінницькими квартирниками

До складу організованого злочинного угруповання квартирних крадіїв - мешканців міста Маріуполь, про викриття членів якого із залученням сил спецпризначення в місті Хмельницький 19 жовтня 2020 року повідомили в ГУНП у Вінницькій області, входили брати Ренат та Родіон Харакоз, що разом з батьком обвинувачуються у скоєнні трьох вбивств на території Донецької області.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, серед осіб затриманих 16 жовтня 2020 року силами оперативників УКР Вінницького главку поліції та КОРДу зловмисників, яким інкримінується вчинення низки квартирних крадіжок на території Вінничини та інших регіонів України (ч.3 ст.185 КК України) перебували брати Харакози та Євген Глазков.

Згідно офіційному повідомленню, викриттю членів ОЗУ передувало скоєння ними чергового злочину: 12 жовтня 2020 року до поліції надійшло повідомлення від мешканця одного з сіл Вінницького району про крадіжку ювелірних прикрас з його будівлі.

Правоохоронці з’ясували, що у даному випадку працювали "гастролери", які на кілька діб прибули до Вінниці, а згодом - виїхали до Хмельницького. Саме тут силовики "прихопили" Глазкова та Харакозів, що наразі виступають в якості обвинувачених в гучній історії, яка сколихнула Донецьку область на початку 2010-х років.

Йдеться про історію трьох вбивств, скоєння яких інкримінували етнічним грекам Родіону та Ренату Харакозам, а також їх батьку - Віталію Миколайовичу.

(Зліва направо: Родіон, Віталій та Ренат Харакози, фото зразка 2009 року)

Достойників було затримано восени 2010 року за обвинуваченнями у жорстоких вбивствах мешканців селища Велика Новосілка: начебто вони задушили Сергія Харабаша, а наступного дня - переслідували на автівці та застрелили подружжя Володимира Халабузаря і Світлани Боєнко.

(Володимир Халабузарь)

23 вересня 2011 року Волноваський районний суд Донецької області засудив Віталія Харакоза та його старшого сина Рената до довічного ув’язнення з конфіскацією майна, а Харакозу-молодшому призначив покарання у вигляді 13 років тюрми.

Достойники оскаржили це рішення, після чого їх справу було скеровано до Маріуполя на новий розгляд. Ці обставини співпали з подіями Євромайдану, після чого історія Харакозів набула політичного забарвлення.

Згідно повідомленням ЗМІ, прізвища "гангстерів з Велкиої Новосілки" потрапили до переліку так званих "політичних ув’язнених", звільнення яких почали домагатися після зміни влади в Україні.

15 грудня 2014 року напередодні розгляду скандального провадження до Приморського районного суду Маруполя прибули народні обранці від Радикальної партії Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько, Андрій Лозовий, а також представники батальйону "Свята Марія".

Надалі відбулася "жвава дискусія", за наслідками якої головуючий по справі Ігор Сараєв звернувся з заявою до праовохоронців про його побиття.

З матеріалів судового реєстру випливає, що надалі - 17 жовтня 2018 року, Харакози були виправдані в частині обвинувачень у вбивствах внаслідок визнання недопустими частини доказів. Прокуратура оскаржила це рішення, після чого один з героїв саги - Родіон Харакоз надав пояснення журналістам, запевняючи - їх обмовили, а справу фальшували.

(Родіон Харакоз)

Виправдувальний вирок "гангстерам з Великої Новосілки" встояв у апеляційній інстанції, однак 5 серпня 2020 року прокуратура Донецької області повідомила - Верховний суд скасував "оправдос" щодо Харакозів, а за рішенням касаційної інстанції, у їх справі призначено новий апеляційний розгляд.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте