У Женеві встановили чи не найбільшу мінімальну зарплату у світі. За день там зароблятимуть більше, ніж у нас за місяць

03 октября 2020 г., 22:40:00   1670   0

У Женеві встановили чи не найбільшу мінімальну зарплату у світі. За день там зароблятимуть більше, ніж у нас за місяць

Із 1 листопада у швейцарському кантоні Женева мінімальна заробітна плата складатиме 23 франки (25 доларів, або 709 гривень) на годину. Таким чином, за 8-годинний робочий день женевець зароблятиме понад 5000 гривень, що нині є мінімальною заробітною платою в Україні за місяць.

Про це пише “Громадське”.

Рішення про збільшення мінімальної заробітної плати підтримали 58% жителів Женеви на референдумі 27 вересня. Перед цим ініціативу підтримали місцеві профспілки, стверджуючи, що вона допоможе «побороти бідність, посприяти соціальному згуртуванню і повазі до гідності людей». 

Профспілки також назвали результати голосування «історичною перемогою», яка допоможе забезпечити належну зарплату для 30 тисяч женевських працівників, дві третини з яких — жінки. Річ у тім, що на двох попередніх референдумах — у 2011 і 2014 роках — ту ж ініціативу більшість виборців не підтримувала.

За словами влади кантону, відтепер у Женеві буде «найвища у світі мінімальна заробітна плата». Втім слід враховувати, що Женева є одним із найдорожчих для проживання місць у світі відповідно до рейтингу видання The Economist, а приблизний місячний дохід у 4000 франків лише ненабагато перевищує межу бідності у Швейцарії (3968 франків).

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте