Mercedes за безцінь. “Слуга народу” Халімон збрехав про вартість елітного авто

02 октября 2020 г., 17:31:00   793   0

Mercedes за безцінь. “Слуга народу” Халімон збрехав про вартість елітного авто

Народний депутат, заступник голови депутатської фракції партії «Слуга народу» Павло Халімон придбав елітний автомобіль.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації політика.

Сьогодні, 2 жовтня, Халімон задекларував придбання автомобіля Mercedes-Benz GL 350 2013 року випуску за 400 тисяч гривень. 

Колишній підприємець Халімон, звичайно, може собі дозволити такі витрати. Втім, про вартість автомобіля нардеп збрехав.

На сайті з продажу вживаних авто машина аналогічної марки, моделі і року випуску коштує щонайменше вдвічі дорожче, а середня її вартість – мільйон гривень.

У щорічній декларації за 2019 рік Халімон вказав такі активи: 7 земельних ділянок: п’ять в Прилуцькому районі Чернігівської області (чотири ділянки по 20 тис. кв.м., одна – 1488 кв.м.), дві – в Бориспільському районі Київської області (15 тис. кв.м. і 20 тис. кв.м.). Два нежитлових приміщення в Прилуках (65 кв.м. і 25 кв.м). Правда, в декларації не вказана вартість цих активів.

У 2019 році депутат отримав: 319 тис. грн. у вигляді зарплати і коштів на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень. А також 17 тис. грн. оплати витрат на навчання від партії “Слуга народу”.

При досить скромних доходах, Халімон має значні готівкові заощадження: 210 тисяч доларів США та 425 тисяч гривень. Крім цього, він є власником криптовалюти на суму близько 95 тисяч доларів США. На банківських рахунках Халімон зберігає 38 тис. грн.

Примітно, що у 2019 році Халімон не мав ані квартири, ані автомобіля, а також до моменту отримання статусу депутата не мав офіційного доходу.

Так, ще у 2018 році він був фінансовим директором і власником компанії “Прометей-Газ-1” (вантажні перевезення), а також власником 70% компанії “Прометей-Газ” (оптова торгівля газом), але на офіційному доході це ніяк не позначилося.

У декларації за 2018 рік він вказав свою дружину Оксану Халімон, на яку оформлено безліч нерухомості (в т.ч. квартира в Києві на 80 кв.м., недобудоване нежитлове приміщення на 170 кв.м. в Прилуках), земельні ділянки, а також автомобіль Nissan Tiida.

Готівкою Оксана Халімон у 2018 році мала 80 тисяч доларів США, при тому, що її дохід від підприємницької діяльності склав лише 22 тисячі гривень.

У 2018 році Павло Халімон зберігав: готівкою 175 тисяч доларів США, які тільки за один рік збільшилися на 35 тисяч. У криптовалюті він мав близько 21 тисячу гривень. А також отримав дохід у 337 тисяч гривень від продажу рухомого майна.

29 травня Халімон вносив суттєві зміни до декларації. Тоді він придбав квартиру у Прилуках на майже сто “квадратів” за 394 тисячі 273 гривні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте