Ватикан звинуватив адміністрацію Трампа у спробах втягнути Папу Римського у вибори

30 сентября 2020 г., 22:05:00   1192   0

Ватикан звинуватив адміністрацію Трампа у спробах втягнути Папу Римського у вибори

Ватикан скасував зустріч Папи Римського із Майком Помпео та звинуватив адміністрацію Трампа у намаганнях втягнути понтифіка у виборчу кампанію в США.

Про це повідомляє The Guardian.

Зустріч держсекретаря США Майкла Помпео та Папи Франциска мала відбутися під час візиту американця до Італії. Відповідаючи на запитання італійських журналістів, чи намагається адміністрація Трампа втягнути Папу у виборчу кампанію в США, архієпископ Пол Річард Галлагер, секретар Ватикану з питань відносин з іншими державами, відповів: “Так, і саме тому Папа не зустрінеться з американським державним секретарем Майком Помпео”. 

Ватикан скасував зустріч Папи Франциска із Майком Помпео 28 вересня. Сталося це після критики, висловленої держсекретарем США на адресу продовження угоди між Ватиканом і Китаєм.

“Два роки тому Святий Престол досяг угоди з комуністичною партією Китаю, сподіваючись допомогти католикам Китаю. Проте переслідування з боку Комуністичної партії Китаю лише зросли. Ватикан принесе шкоду своєму моральному авторитету, якщо продовжить угоду”, – заявив Помпео у Twitter.

Деталі угоди, підписаної два роки тому, ніколи не оприлюднювались, але вона дала Ватикану право на призначення католицьких єпископів у Китаї та відкрила дорогу до першої за 70 років офіційної зустрічі представників КНР та Ватикану. Угода викликала хвилю критики з боку китайських католиків, які в більшості вимушені проводити зібрання в нелегальних церквах з величезним ризиком для своєї безпеки.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте