Оштрафували юриста Олександра Ягодку, який отримав 30 тисяч доларів хабаря за вплив на суддів

27 сентября 2020 г., 19:43:00   1257   0

Оштрафували юриста Олександра Ягодку, який отримав 30 тисяч доларів хабаря за вплив на суддів

Шевченківський суд Києва оштрафував Олександра Ягодку на 25 500 гривень за зловживання впливом.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 13 січня.

В один із днів на початку червня 2017 року до Ягодки звернулась представник ТОВ «АРГАМАК» із пропозицією здійснювати в інтересах вказаного товариства юридичний супровід цивільної справи, яка перебуває на розгляді у Вищому спеціалізованому суді України. Ягодка, перебуваючи в офісному приміщенні по вулиці вул. Бульварно-Кудрявській в місті Києві вирішив отримати від жінки неправомірну вигоду для себе за вплив на суддів Вищого спеціалізованого суду. Він повідомив, що може вплинути на прийняття судового рішення у цивільній справі на користь ТОВ «АРГАМАК» у випадку передачі йому 50 тисяч доларів США.

26 червня 2017 року юрист отримав 10 тисяч доларів. А 10 липня того ж року ще 20 тисяч.

Допитаний в судовому засіданні Ягодка свою винуватість визнав частково, а саме не заперечував грошових коштів, але надав показання, що до нього звернулась жінка за юридичною допомогою і він у неї грошові кошти не вимагав. Натомість клієнтка особисто пропонувала йому отримати кошти за дії на користь компанії. Від більш детальних показань обвинувачений відмовився із посиланням на ст. 63 Конституції України.

Свідок розповіла, що до Ягодки їй порадила звернутися одна особа. Ягода представився як кваліфікований юрист і казав, що має «вихід» на суддів Вищого спеціалізованого суду та попросив за це винагороду, також повідомив, що у разі ненадання грошей у визначеному розмірі справу може бути вирішено не на користь ТОВ «АРГАМАК», у той же час надання йому неправомірної вигоди не вимагав.

Інший свідок показала суду, що з Ягодкою познайомилась під час проходження співбесіди на посаду секретаря до офісу будівельної компанії, де він працював. Потім вона працювала секретарем і з обвинуваченим у неї склались довірчі, дружні відносини. Приблизно у червні 2017 року до офісу звернулась заявник з приводу надання представницьких, юридичних послуг. У той час Ягодки не було на робочому місці, а тому вона дала жінці номер контактного телефону і далі вони спілкувалися самостійно. Потім клієнтка декілька разів приходила до офісу, однак спілкування з Ягодкою відбувалось без її присутності і про деталі розмов їй не відомо, але один раз вона почула від Ягодки: «я пущу это в работу, десять». Після зустрічі з клієнткою Ягодка повідомив секретарю, що досяг згоди з клієнткою, і видав дівчині 4000 гривень премії та дав доручення зателефонувати до Вищого спеціалізованого суду з приводу призначення певної справи до судового розгляду. Пізніше цивільна дружина Ягодки зателефонувала та повідомила секретарці, що його затримали. Також їй телефонували з Подільської прокуратури та викликали на допит з приводу подій у червні 2017 року.

НСРД зафіксовано завуальоване обговорення передачі неправомірної вигоди.

Між тим, у діях юриста суд не вбачає такої кваліфікуючої ознаки кримінального правопорушення як «вимагання неправомірної вигоди».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте