В МЗС України пояснили позицію щодо Косова

26 сентября 2020 г., 22:11:00   720   0

В МЗС України пояснили позицію щодо Косова

У міністерстві закордонних справ України пояснили українську позицію щодо Косова після реакцій на заяву заступника глави МЗС Василя Боднара про те, що Україна визнає паспорти, видані частково визнаним Косовом.

Про це повідомив у Facebook Василь Боднар.

За його словами, Україна неухильно дотримується послідовної позиції щодо невизнання Косова, виходячи з безумовної поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав.

Проте, з 25 березня 2019 року Україна приймає загальногромадянські паспорти Косово для оформлення віз. За словами Боднара, ці консульські дії не мають нічого спільного з визнанням міжнародної правосуб’єктності Косово. “Вказаний механізм запроваджено з метою унормування режиму поїздок в Україну мешканців Косова, передусім з гуманітарною метою, без визнання Україною Косова де-юре.

При цьому дипломатичні та службові паспорти Косова залишаються документами, що не дають права на оформлення української візи та не визнаються дійсними для в’їзду в Україну”, – заявив Боднар.

В МЗС переконані, що вирішення питання про можливе визнання Косово залежить, передусім, від результатів діалогу і досягнення відповідних домовленостей між Сербією та Косово. Боднар відзначив, що Косово визнається більшістю країн світу, в тому числі стратегічними партнерами України (США, Канадою, Австралією, більшістю держав ЄС). Пред’явники паспортних документів Косова можуть в’їжджати до понад 70 держав світу.

Деякі держави, які офіційно не визнають Косово, мають своїх представників у Приштині. Україна наразі не має ані офіційних контактів з Косово, ані будь-якого представництва там. Дипломат уточнив, що для в’їзду у Косово громадян України потрібна віза, шенгенська або косовська. Навіть для транзиту.



Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте