Львівський податківець Анатолій Сисюк – як керівна посада дозволила заробити мільйони та відмазатись в п’яному ДТП

22 сентября 2020 г., 21:58:00   1499   0

Львівський податківець Анатолій Сисюк – як керівна посада дозволила заробити мільйони та відмазатись в п’яному ДТП

Керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, здійснив ДТП і уник покарання. Ось така історія зі щасливим фіналом трапилась із чиновником на Львівщині, який обіймає керівну посаду в органах податкової служби.

Знайомтеся, начальник Буського управління ГУ Державної податкової служби у Львівській області – Анатолій Федорович Сисюк.

Працювати на державній службі Анатолій Сисюк почав щонайменше з 2003 року. Саме тоді, за нашою інформацією, його прийняли на роботу в ДПІ у Личаківському районі міста Львова. У 2005-му влаштувався в Господарську службу державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця», де пробув до 2007 року. Зрештою, Анатолій Федорович вирішив повернутися в податкову та обрав установу Перемишлянського району. Нині ж він начальник Буського управління ДПІ у Львівській області.

За даними поліції, у кінці 2018-го перед самим Новим роком Анатолій Сисюк скоїв ДТП напідпитку. Коли на місце пригоди прибули патрульні, то запропонували йому пройти огляд на рівень алкоголю в крові, але Анатолій Федорович відмовився, мовляв, перебував на пасажирському сидінні, а за кермом був його товариш. І товариш справді підтверджував, що саме він був за кермом. Тільки от інший учасник ДТП і пасажир вказували, що за кермом автомобіля MITSUBISHI PAJERO був саме Сисюк, який в салоні був один. Його ж товариш із групою підтримки приїхав згодом і взяв відповідальність на себе. 

Звісно, що суд повірив у версію керівника податкової і вирішив, що  поліція та інші свідки зводять наклеп на нього, а насправді ж він не був за кермом. У підсумку, суд провадження по цій справі закрив за відсутністю у діях Сисюка правопорушення. 

До речі, із сайту судової влади випливає, що у вересні 2020-го суд буде розглядати вже новий протокол щодо Сисюка за керування авто в стані сп’яніння та ДТП. Мабуть, для податківця це звична практика.

Ми також переглянули декларації Анатолія Федоровича за 20142015201620172018 та 2019 роки. Сисюк отримує середньостатистичну зарплату державного службовця, а також має проценти за вкладами. Дружина Оксана Сисюк за попередній рік офіційно отримала дохід на рівні мінімальної зарплати. Цікаво також, що дочка Христина у 2016 році отримала 236 тис. грн доходу зі США.

Якщо вірити майновій декларації, податківець прописаний і проживає у Львові разом із дружиною Оксаною та трьома дітьми. Має єдину ділянку в Жовкві Львівської області площею 0,08 га.

У Сисюк Оксани є ділянка безпосередньо у Львові площею 0,09 га. При цьому власник у реєстрі відсутній взагалі. З ухвали ж сесії Львівської міськради ми маємо підтвердження про власника.

На цій ділянці розташований симпатичний житловий будинок площею 454 квадратні метри. У реєстрі його немає. Відповідно до декларації податківця, будинок належить дружині на праві власності з березня 2014 року. Хоча в гуглі його можна побачити ще з 2005 року, а у 2009 він має вигляд завершеного. 

Вартість будинку на дату реєстрації складала 1,18 мільйона гривень, або 122 тисячі доларів за тодішнім курсом. Того ж року Оксана Анастасівна взагалі не мала зарплати, а лише відсотки за вкладами.

 

До речі, тут неподалік у 2016 році зареєструвала придбану земельну ділянку площею 0,03 га разом із невеликим будинком теща Сисюка – Неприцька Степанія. Про неї ми знаємо небагато, лише те, що вона була зареєстрована фізичною особою-підприємцем.

Якщо вірити задекларованій Анатолієм Сисюком інформації, він має у власності лише один автомобіль – позашляховик Mitsubishi Pajero Wagon, зареєстрований у 2009 році. Саме про такий автомобіль йшлося в протоколі про здійснення ДТП у стані алкогольного сп’яніння. За нашими підрахунками, подібний транспортний засіб того ж року міг обійтися йому щонайменше в  30 тисяч доларів. Очевидно, це суттєва сума як для державного службовця.

Реформування державної податкової служби мала б передбачати очищення її від працівників із сумнівною репутацією, які не можуть підтвердити законність набутої рухомості та нерухомості.

automaidan

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте