Ватикан боротиметься з використанням мафією образу Діви Марії

21 сентября 2020 г., 23:00:00   1312   0

Ватикан боротиметься з використанням мафією образу Діви Марії

Ватикан створив новий аналітичний центр, який намагатиметься стати на заваді шануванню та використанню образу Діви Марії італійськими злочинними угрупованнями.

Як пише “Суспільне”, про це повідомляється на сайті Проєкту розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Цим опікуватиметься новий департамент Папської міжнародної Маріанської академії, про створення якого оголосили на конференції “Звільнення Діви Марії від Мафії”. “Мафіозні угруповання понад століття неправильно використовували фігуру Діви Марії, одного з найважливіших біблійних персонажів і символів в католицизмі, щоб зміцнити свою легітимність. Новий департамент Папської міжнародної Маріанської академії тепер хоче покласти цьому край”, – йдеться у повідомленні організації.

Як зазначають в OCCRP, у листі президенту Академії отцю Стефано Чеччіну Папа Франциск привітав цей крок, зазначивши, що він спрямований на звільнення Мадонни від “надбудов, сил або умовностей, які не відповідають євангельським критеріям справедливості, свободи, чесності та солідарності”. “Це не релігія, це марновірство! Ндрангета та інші мафіозні угруповання використовують атрибути католицизму, щоб навчити людей тому, що з ними Бог. Вони також хочуть використовувати релігійні почуття людей, щоб вести їх не до свободи, а до рабства”, – підкреслив у коментарі Vatican News отець Стефано Чеччін. Зокрема, італійська мафіозна організація Ндрангета понад сторіччя використовувала храм Мадонни ді Польсі у горах Калабрії для проведення кримінальних нарад, зазначає видання. “Храм Мадонни ді Польсі був центральним місцем зустрічі всіх хрещених батьків Ндрангети, щороку вони зустрічалися там. Навіщо? Тому що вони могли показати себе перед людьми й сказати, що вони – своєрідна церква”, – прокоментував рішення радник парламентської комісії з боротьби з мафією Серхіо Наззаро.

За його словами, новий відділ важливий не тільки з теологічних причин. “Сильна позиція католицької церкви також є дуже потужним сигналом проти самої мафії, тому вони більше не зможуть використовувати католицьку релігію у своїх незаконних цілях”, – пояснив Наззаро. Використання Діви Марії організованими злочинними угрупованнями широко поширене не тільки в Італії, але й в інших країнах з католицькою більшістю, таких як Мексика і Бразилія.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте