Депутата Юрченка взяли під варту в залі суду

21 сентября 2020 г., 20:41:00   1344   0

Депутата Юрченка взяли під варту в залі суду

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід депутату Верховної ради Олександру Юрченку, якого звинувачують в отриманні хабаря за законопроєкт пов’язаний з побутовими відходами.

Через помічника Юрченку начебто передали перший транш в 13 тисяч з 200 тисяч доларів. На час розслідування нардеп вийшов з парламентської фракції “Слуга народу”.

Суд призначив Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3 млн гривень. Про це повідомляє із зали суду кореспондент “Суспільного” Андрій Стасюк. Прокуратура просила суд взяти нардепа під варту з заставою у розмірі 6,39 мільйона гривень. Але суд задовольнив клопотання прокуратури частково.

У випадку якщо Юрченко внесе заставу, його зобов’язали надягти електронний браслет, прибувати до детектива, повідомляти про зміну місця проживання і не спілкуватись зі своїм помічником Іваном Фіщенком. Як заявив на засіданні прокурор Спеціалізованої антимонопольної прокуратури, помічник нардепа Іван Фіщенко за допомогу у зміні законодавства отримав 13 тисяч доларів хабаря.

При цьому Юрченко нібито також просив надати додаткові 200 тисяч доларів для впливу на профільний комітет – 100 тисяч до розгляду законопроєкту комітетом та 100 тисяч після. Сторона обвинувачення підозрює, що цей хабар є не першим для нардепа, оскільки Юрченко говорив про це детективу під прикриттям. Слідство вилучило у Фіщенка планшет, який може містити дані, що підтверджують отримання хабаря. Також прокурор заявив, що Юрченко може чинити тиск на свідків у справі, оскільки має вплив на державні інституції.

Окрім того, прокурор повідомив суду, що депутат може володіти незареєстрованою вогнепальною чи травматичною зброєю. За його словами, під час огляду детективи виявили у машині нардепа схожий на зброю предмет, проте згодом він звідти зник. “Під час огляду автомобіля Юрченка, будо встановлено що на сидінні авто був предмет, схожий на зброю, та телефон”, – розповів він. Детективи чергували біля авто нардепа, проте невдовзі поруч з’явилися двоє чоловіків, які почали перешкоджали правоохоронцям.

При цьому один із них намагався забрати речі з автівки. Згодом з’ясувалося, що це був сам Юрченко та його адвокат. Коли детективи нарешті змогли обшукати автівку депутата, цих предметів всередині машини вже не було. Прокурор зазначив, що ця подія сталася вже після вручення нардепу підозри.

Своєю чергою, Юрченко заявив, що у машині була не вогнепальна, а травматична зброя, а також запевнив, що не брав грошей. Він підкреслив, що не визнає підозру в повному обсязі та оголосив справу тиском на нього “впливових людей, яким не вигідно перероблювання відходів”. Прізвищ людей, які нібито чинять на нього тиск, депутат не назвав. Окрім того, адвокат нардепа заявив, що підозра Юрченку є необґрунтованою, оскільки НАБУ спонукала депутата до злочину, а слідство отримало докази із порушенням.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте