Міністр охорони здоров’я Чехії подав у відставку на тлі спалаху коронавірусу

21 сентября 2020 г., 20:46:00   1439   0

Міністр охорони здоров’я Чехії подав у відставку на тлі спалаху коронавірусу

Міністр охорони здоров’я Чехії Адам Войтех оголосив про свою відставку та вже подав прохання прем’єр-міністру Андрію Бабішу.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Novinky.

“Я вирішив піти з поста міністра охорони здоров’я. Я вже подав заяву про відставку прем’єр-міністру”, – сказав Войтех на пресконференції. Він як і раніше буде членом нижньої палати парламенту і зосередиться на сфері охороні здоров’я. За словами Войтеха, Чехія добре впоралася з першою хвилею коронавірусу.

“Ми займаємося цим уже дев’ятий місяць. Я думаю, що всі мої колеги і я зробили все можливе, щоб захистити наших громадян від інфекції. Ми справилися з першою хвилею добре, ставши прикладом в Європі”, – додав він. Чеська опозиція в останні тижні закликала Войтеха піти у відставку через різке збільшення числа нових інфекцій в країні. В офісі глави уряду повідомили, що новим міністром охорони здоров’я стане Роман Прумила.

18 вересня у Чехії вперше з початку епідемії виявили понад 3 тисячі випадків коронавірусу за добу – і це на наступний день, коли в країні вперше зафіксували понад 2 тисячі випадків. Уряд Чехії відреагував на сплеск захворюваності посиленням заходів, включаючи обмеження годин роботи барів з п’ятниці, заборону стоячих заходів в закритих приміщеннях і розширення використання масок в школах.



Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте