Справа Гандзюк: прокурор просить стягнути з Мангера 1,1 млн грн застави

18 сентября 2020 г., 22:44:00   1045   0

Справа Гандзюк: прокурор просить стягнути з Мангера 1,1 млн грн застави

Сторона обвинувачення просить у суду стягнути 1 мільйон 100 тисяч гривень застави за Владислава Мангера на користь держави через неявку обвинувачуваного до суду 16 червня.

Як пише “Суспільне”, відповідне клопотання сторони обвинувачення було озвучене на засіданні Дніпровського районного суду Києва у справі №757/31502/20 18 вересня 2020 року.

“Мною було заявлено про стягнення на користь держави застави, яка була внесена за Мангера ще минулого року, на суму 1 мільйон 100 тисяч гривень. Доказами у справі доводиться, що Мангер без поважної причини не з’являвся на засідання суду в червні. Зазначене клопотання було прийняте судом, рішення буде винесене після розгляду матеріалів справи”, – розповів кореспондентці Суспільного Каріні Бугайченко прокурор Андрій Синюк. 

На початку судового засідання адвокати Мангера оскаржили рішення утримувати підозрюваного у скляному боксі в залі суду в момент, коли до зали були допущені журналісти.

Мангер сидить у скляному боксі

“Це порушує статті 6 Європейської конвенції з прав людини, оскільки створює враження, що обвинувачувана людина вже визнана злочинцем. Суд увалив, що процесуальні права Мангера мають бути дотримані, і на наступних засіданнях він буде перебувати на лаві поруч зі своїми захисниками”, – повідомив кореспондентці Суспільного адвокат Мангера Дмитро Івченко.

Як зазначила сторона захисту, нині судом прийнято до розгляду 3 томи документів у справі із 59.

“Сьогодні нарешті почався розгляд справи по суті, почали розглядати письмові матеріали справи. Станом на сьогодні залучено 3 томи матеріалів з 59. Поки що в жодному томі доказів стосовно вини Мангера чи Левіна надано не було”, – зазначив Дмитро Івченко.

На засіданні суду присутній батько Катерини Гандзюк, у причетності до вбивства якої звинувачують Мангера та Левіна.

Батько Катерини Гандзюк та адвокатка Євгенія Закревська

Громадські активісти провели акцію під стінами суду. Учасники розгорнули плакат з написом “Час садити вбивць Гандзюк”.

Акція перед судом

Наступне засідання суду у справі Мангера відбудеться 25 вересня.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте