Фермера Олександра Чуприну будуть судити за вбивство кримінального авторитета Чапи

17 сентября 2020 г., 21:08:00   1207   0

Фермера Олександра Чуприну будуть судити за вбивство кримінального авторитета Чапи

Продовження резонансної справи, коли під час нападу на фермера та його неповнолітнього сина поблизу смт. Ставище фермер застрелив місцевого кримінального авторитета Валентина Коломійця на прізвище Чапа.

Наразі Білоцерківська місцева прокуратура робить спробу перекваліфікувати самооборону у навмисне вбивство, а сім’я загиблого рецидивіста, неодноразово судимого за грабіж, вимагання, крадіжки та побиття вимагає через суд з фермера Олександра Чуприни моральної компенсації у розмірі 1 000 000 гривень.                                                            

Нагадаємо, що 09.04.2020 року на території фермерського господарства ТОВ “Любомир-3” по вул. Пархоменка с. Винарівка Ставищенського району, місцевий кримінальний авторитет Чапа, раніше судимий за розбій, рекетирство та грабежі, біля п’ятої ранку увірвався на територію фермерського господарства де проживав фермер Олександр Чуприна, почав трощити припарковані машини, бити вікна в приміщенні де ночував фермер разом з дитиною, вимагати кошти в розмірі 10 000 доларів США, а також обіцяв підпалити ферму і спалити живцем фермера разом з дитиною. 

Фермер разом з сином пробували дозвонитись в поліцію по номеру 112, але оператори не відповідали. Тим часом Чапа продовжував трощити все навкруги, робив спроби прорватись в приміщення, погрожував побиттям та підпалом. Варто зазначити, що з приміщення, де ночували фермер із сином, був тільки один вихід, і у разі підпалу шансів вижити у них не було. Олександр Чуприна, з метою захисту себе та своєї родини, дістав зареєстровану мисливську рушницю, відкрив двері і двічі вистрілив у темноту. Після чого викликав швидку та поліцію. Як виявилось пізніше, один із пострілів смертельно поранив нападника. 

Про те, що для життя фермера та його сина була реальна загроза, можуть свідчити наступні факти. Приблизно за півгодини до інциденту, Валентин Коломієць (Чапа) побив співробітника автозаправної станції “Глуско”, яка розташована на 127-му кілометрі дороги “Київ-Одеса”. За свідченнями співробітників заправки  Шульги А.І. та  Колесник С.І. в той вечір Чапа також придбав запальну суміш, яку пізніше слідчі знайшли на території фермерського господарства. Також в кишені Коломійця В.Г. Було знайдено чек ТОВ  “Глуско Рітейл” зі зазначеною датою оплати 09.04.2020 о 04. 48 год. Що доводить, що загроза згоріти живцем для фермера із сином була реальна. 

За добу до описаних подій, рідна мати Валентина Коломійця (Чапи) зверталась до місцевого відділку поліції з проханням затримати її сина, оскыльки як він тяжко побив її та батька, характеризувала його як вкрай агресивного та неконтрольованого. 

Згідно свідчень іншого жителя смт. Ставище, місцевого підприємця, Чапа вимагав платити “данину” з кожного бізнесу в районі, називав себе “смотрящим”. Так, у випадку підприємця, якому належить мийка машин, Чапа серед робочого дня при свідках приїхав на мийку і почав вимагати у співробітників кошти за кришування. Коли йому відмовили, він жорстоко побив співробітника мийки і забрав всі кошти з каси в розмірі 600 гривен. Пізніше, підстеріг підприємця на дорозі за містом, коли той з дітьми повертався додому, витягнув його дитину з машини і приставляв ножа до їйго шиї, з погрозами зарізати, якщо батько не віддасть кошти. 

Таких випадків по Білоцерківському району багато. Окрема історія із серією нападів на місцевих фермерів, під час яких групою невідомих відбулося побиття підприємців із відбиранням значних сум грошових коштів і погрозами спалити будинок і фермерське господарство. Фермера терпіли, платили і мовчали. Після смерті Чапи такого роду напади на фермерів закінчились і вже півроку як Білоцерківський район живе спокійно. 

Журналісти нашого видання зібрали список правопорушень та вироків Чапі тільки за останній час: 

- 06.11. 2007 року смт. Ставище, стаття 206 ч. 2 та стаття 41 частина 2 ККУ

Рішенням Ставищенського суду засуджений до позбавлення волі на 2 роки і 6 місяців 

- 19.01.2009 року, стаття 185 частина 2 і 296  частина 2 ККУ  Подільський РОВД міста Києва

Рішенням суду засуджений до позбавлення волі, вийшов по амністії

- 06.04.2012  року, стаття 186 частина 2 ККУ   Печерський РОВД міста Києва

Рішенням суду засуджений до позбавлення волі на 4 роки. Вийшов по амністії 

- 25.04.2017 року стаття 189 і стаття 289 ККУ

Рішенням суду засуджений до позбавлення волі на 4 роки. Через 10 місяців виходить по амністії 

Незважаючи на те, що загиблий Валентин Коломієць був неодноразово судимий та мав тісні зв’язки з кримінальним світом, тероризував та тримав у страху  весь Білоцерківський  район, неодноразово у присутності свідків бив людей та погрожував їм вогнепальною зброєю - прокурор Ставищенського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури В.Ю. Чугаєв робить спроби кваліфікувати дії фермера Олександра Чуприни не як “самооборону”, а як “навмисне вбивство”. Це при тому, що вивчивши обставини справи, навіть студент першого курсу юридичного факультету не знайде там жодної ознаки, за якої дії Олександра Чуприни можна назвати як “навмисне вбивство”. 

Нагадаємо, що Олександр Чуприна перебував на своїй приватній території, у своєму будинку, де він зазвичай проживає з сім’єю, доглядаючи за тваринами. Рецидивіст Валентин Коломієць, незаконно проникнувши на приватну територію у темну пору доби, трощив машини, будівлі,  вимагав кошти та погрожував спалити живцем фермера та його сина. Більше того, Чапа почав реалізовувати погрози - готуючись застосувати запальну суміш. Результати слідчого  експерименту повністю підтвердили слова фермера, громада також на його боці. Разом з тим, відповідно до інформації, отриманої з наших джерел у Білоцерківській місцевій прокуратурі, на прокурора В.Ю. Чугаєва тиснуть з Києва, задля кваліфікації інциденту саме як “навмисне вбивство”.   

Беручи до уваги ймовірний тиск на прокурорів Білоцерківської місцевої прокуратури та значний суспільний резонанс, просимо це журналістське розслідування вважати офіційним запитом до ДБР з метою перевірити всі обставини справи.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте