Хасиди мають повернутися до Білорусі, а звідти – додому, – посол Ізраїлю Ліон

17 сентября 2020 г., 17:04:00   1071   0

Хасиди мають повернутися до Білорусі, а звідти – додому, – посол Ізраїлю Ліон

Уряд Ізраїлю повністю підтримує рішення України закрити кордони для всіх іноземців, зокрема і для хасидів, які намагаються перетнути білорусько-український кордон дорогою до Умані.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон, передає Lb.ua.

“Ми поважаємо рішення уряду України (закрити кордони для іноземців через COVID-19. – Ред.). Ситуація складна, і ми сподіваємося, що гуманітарної кризи не буде”, – сказав він. 

Водночас, як зазначив посол, нині від 400 до 800 хасидів перебувають у Білорусі і хочуть в’їхати в Україну. Ліон наголосив, що ці люди все ще можуть дістатися до великих білоруських міст і вилетіти до Ізраїлю.

“Ми їм кажемо, що вони мають повернутися до Білорусі, а звідти – додому в Ізраїль, тому що в Україну в’їжджати не можна. Разом з рабином Стамблером – Головою Федерації єврейських громад України, рабином Камінецький і рабином Ротманом ми змогли доставити їм їжу і воду. Наш посол у Білорусі також зміг доставити їм ковдри. У них є можливість повернутися до Білорусі – виїхати в Гомель, до Мінська і звідти повернутися в Ізраїль. Але однозначно – вони не можуть в’їхати в Україну, тому що Україна закрита для іноземців, для всіх іноземців”, – наголосив Ліон.

Посол також нагадав, що Україна не погоджувалася приймати іноземців, окрім тих, хто вже в’їхав. “Саме тому ваша влада і закрила кордони – не тільки для хасидів, не тільки для євреїв, а для всіх іноземців”, – додав Ліон.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте