Резніков назвав міфом інформацію про “спільну інспекцію” українських позицій біля Шумів

15 сентября 2020 г., 15:09:00   1695   0

Резніков назвав міфом інформацію про “спільну інспекцію” українських позицій біля Шумів

Інформація про те, що на українських позиціях біля Шумів мала відбутися “спільна інспекція” з окупантами, є міфом.

Про це в ефірі “Свободи слова” повідомив віцепрем’єр–міністр з питань тимчасово окупованих територій, заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков.

“Міф про те, що мала бути інспекція на українських позиціях бойових. Це не правда. Навіть про це не було мови. Мова йшла про те, що нас звинуватила Російська Федерація в тому, що ми нібито порушуємо режим припинення вогню, тому що наші військові копають траншею. Нібито в місті Шуми 25 метрів перекопали українські військові до супротивника”, – повідомив Резніков. 

Сторона ОБСЄ повідомила, що такого порушення зафіксовано не було, роботи там проводилися тільки до 5 липня.

“Але Російська Федерація казала, що це не має значення, що говорять СММ ОБСЄ, ми це ставимо під сумнів, тому давайте це перевіряти. Але мова про цю траншею – вона знаходиться в “сірій зоні”, вона не знаходиться на позиціях українських військ. Далі йшло обговорення, що в якості виключення, в якості доведення, що довіряти СММ ОБСЄ потрібно, було проговорено з погодження з пані Хайді Грау – і вона наголосила, що це є виключення, буде зроблено розслідування з можливістю на місці прийти всім разом і подивитися там свіжа розкопана ця траншея чи стара. Мова не йшла про відвідування бойових позицій українських сил. Тому ні про яку інспекцію українських позицій бойовиками мова не йшла”, – заявив Олексій Резніков.

Він додав, що вперше інформація про “інспекцію” пролунала саме від російських ЗМІ.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте