Лукашенко сказав відвести війська від західного кордону, якщо НАТО там “не ворушиться”

12 сентября 2020 г., 23:28:00   1480   0

Лукашенко сказав відвести війська від західного кордону, якщо НАТО там “не ворушиться”

Виконуючий обов’язки президента Білорусі Олександр Лукашенко закликав силовиків відвести війська від західного кордону країни, якщо війська НАТО в Польщі і Литві закінчили навчання в тому районі.

Про це йшлося на нараді Лукашенка з силовим блоком Ради безпеки Білорусі, повідомляє БЕЛТА

“Перше питання – про ситуацію на західному кордоні. Хотів би почути доповідь міністра оборони і начальника Генштабу про те, які ви пропонуєте дії нашої армії найближчим часом. 

Тобто, якщо натівські війська у Польщі, Литві в принципі закінчили так звані навчання і не ворушаться там більше, нам слід адекватно на це реагувати. Ми не можемо там довгий час без необхідності тримати Збройні Сили в такій кількості. Тим більше, що це недешево обходиться”, – заявив Лукашенко.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін після наради у Лукашенка розповів, що в рамках операцій “Посилена передова присутність” і “Атлантична рішучість” рух військ НАТО відбувається на суміжній з Білоруссю території.

Крім того, зазначив він, відзначаються посилені польоти авіації уздовж білоруського державного кордону та ведення розвідки заходів, що проходять на території Білорусі.

Хренін повідомив, що той комплекс заходів, який проводився в рамках навчань на Гродненському тактичному напрямку, згорнутий, війська повернуті в пункти постійної дислокації.

“Залишаються на навчально-бойовому чергуванні сили і засоби ракетних військ і артилерії, Військово-повітряних сил і військ ППО.

В рамках 3-го етапу раптової перевірки Збройних Сил ми привели в бойову готовність танковий батальйон 11-ї механізованої бригади, який в даний момент повністю відмобілізований, приведений у готовність, підняті всі матеріальні засоби, боєприпаси.

Батальйон здійснює завантаження на залізничний транспорт і буде перекинутий на полігон “Осиповицький”, де виконає завдання з бойовою стрільбою, буде проведено батальйонне тактичне навчання. Також ще 5 військових частин проводять відмобілізування”, – сказав Хренін.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте