У Білорусі перевели в повну готовність танкові та артилерійські бази і почали призов військовослужбовців із запасу

07 сентября 2020 г., 17:02:00   1648   0

У Білорусі перевели в повну готовність танкові та артилерійські бази і почали призов військовослужбовців із запасу

Міністерство оборони Республіки Білорусь перевело у найвищий ступінь бойової готовності 1868-му артилерійську базу озброєння, 969-ту базу резерву танків і 3620-ту артилерійську базу озброєння.

Таке рішення було ухвалено в ході чергового етапу перевірки бойової готовності Збройних сил Білорусі.

Під час перевірки призвали військовозобов’язаних із запасу, повідомляє “РБК-Україна”.

“Завершиться перевірка участю військових частин в командно-штабному навчанні з органами військового управління, військовими частинами і організаціями технічного забезпечення”, – йдеться в повідомленні міноборони Білорусі. 

Зазначається, що резервісти візьмуть участь у командно-штабних навчаннях. Як довго вони триватимуть, не уточнюється. Заходи проводяться в рамках перевірки боєготовності білоруських збройних сил, пише УНІАН.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські “вибори”. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основна опонентка Тіхановська – 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%. Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту. 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій протесту жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них при затриманні і в СІЗО сильно били. Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі. 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте