МВС оприлюднило докази непричетності Марківа до вбивства італійського журналіста

31 августа 2020 г., 16:47:00   1539   0

МВС оприлюднило докази непричетності Марківа до вбивства італійського журналіста

У Міністерстві внутрішніх справ стверджують, що ув’язнений в Італії український нацгвардієць Віталій Марків не міг убити журналіста Андреа Рокеллі. Зокрема, журналіст загинув від поранення міною, тоді як нацгвардієць мав при собі тільки стрілецьку зброю.

Про це пише “Суспільне”.

“За результатами розтину тіла загиблого журналіста нами вилучено з його тіла фрагменти осколків. Експертиза в матеріалах кримінального впровадження наявно вказує на те, що загибель настала від міни, яка була випущена з міномета”, — розповів під час брифінгу начальник Головного управління Національної поліції Максим Цуцкерідзе. Він також повідомив, що згідно з наказами та відомчими документами, на основі яких діяли нацгвардійці, на озброєнні солдатів була винятково стрілецька зброя.

Як відзначив Цуцкерідзе, проведена військова експертиза не знайшла у діях військовослужбовців, які діяли в районі гори Карачун, невідповідності Конституції та закону про протидію терористичної організації. “Експерти встановили відсутність їх порушень, у тому числі стрільця батальйону НГУ Марківа. При цьому також встановлено відсутність причинно-наслідкового зв’язку між діями наших військовослужбовців, трагічними наслідками у вигляді смерті журналіста і громадянина РФ, а відповідно й відсутність умислу на такі дії”, — відзначив Цуцкерідзе. Також експерти встановили чітку позицію Віталія Марків на час події. Він перебував “лівіше від телевежі, розташованої на горі в напрямку міста Слов’янськ”.

МВС стверджує, що відстань між позицією, на якій перебував Марків, і місцем загибелі журналіста Рокеллі та Миронова становить 1 кілометр 760 метрів. “При цьому нами з’ясовано, що з позиції солдата Марківа місце загибелі журналіста Рокеллі та Миронова взагалі не проглядалося та було поза візуальним спостереженням. Насамперед через велику відстань, наявність на залізничному переїзді вагонів потяга та густого покрову дерев в місці загибелі Рокеллі та Миронова”, — наголосив Цуцкерідзе.

Правоохоронці також допитали військовослужбовця, який був на позиції з Марківим, на прізвище Кузик. Він підтвердив відсутність мінометів та наявність у Марківа винятково стрілецької зброї. “На підтвердження своїх слів свідок надав поліції свій мобільний телефон, на якому було зроблено низку відеозаписів, що фіксують позицію і видимість з цієї позиції”, — додав начальник ГУ НПУ. За словами Цуцкерідзе, до справи також долучені свідчення постраждалого французького журналіста Рогулона. Як повідомив француз, який був із Рокеллі та Мироновим у день їхньої загибелі, спочатку по них відкрили вогонь з автоматів, а мінометний вогонь почався пізніше, коли вони сховалися від куль у рові неподалік заводу. Р

огулон також повідомив, що пізніше бачив військових, вдягнений у форму так званої ДНР, які ховалися з автоматами в руках. Слова француза підтвердив місцевий мешканець, який був неподалік місця загибелі журналіста. Він також розповів, що вогонь вівся з автоматичної зброї. Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, усі отримані матеріали направлені до офіційних органів Італії “Ми розраховуємо на те, що наша пресконференція, а також матеріали, які ми відкрили з дозволу слідства, будуть долучені, в тому числі адвокатом, який буде присутній на процесі, до справи в Італії”, — зазначив Аваков.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте