Понад 6 тис. шкіл в Україні не підключені до оптичного інтернету, 2 тис. шкіл – взагалі не підключені, – Мінцифри

31 августа 2020 г., 17:16:00   1491   0

Понад 6 тис. шкіл в Україні не підключені до оптичного інтернету, 2 тис. шкіл – взагалі не підключені, – Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки направило місцевим адміністраціям лист про необхідність термінового підключення до інтернету 2 тис. шкіл за рахунок фінансування з освітньої субвенції.

Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

“На сьогодні в Україні понад 6 тис. шкіл не має оптичного підключення до інтернету, яке необхідно для повноцінного використання можливостей дистанційного навчання.

Спільними зусиллями спільно з Міністерством освіти і науки, а також з місцевими адміністраціями ми визначили перелік з 2 тис. шкіл, які потребують першочергового підключення”, – заявив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест на брифінгу в Кабінеті міністрів у понеділок.

За його словами, ці 2 тис. шкіл розташовані в населених пунктах, що не мають жодного оптичного провайдера. Відповідно, нормального підключення до мережі немає не тільки у шкіл, а й у безпосередньо учнів і педагогічного складу. При цьому Шелест наголосив, що підключення шкіл до мережі “Інтернет” – завдання місцевої влади, і кошти на це повинні виділятися з обласних та місцевих бюджетів. В тому числі, на це може бути направлено фінансування із залишків освітньої субвенції на початок бюджетного періоду. “За попередніми оцінками, на підключення цих 2 тис. шкіл до інтернету необхідно 700-720 млн грн, при цьому залишки освітньої субвенції на 1 січня становили понад 5 млрд грн. Т

обто грошей у місцевих бюджетів цілком достатньо. Більш того, станом на 1 липня цього року ці залишки збільшилися і становлять 8 млрд грн”, – заявив Шелест. Мінцифри і Міносвіти вже направили спільний лист в усі обласні і місцеві адміністрації з переліком шкіл, які потребують термінового підключення, із зазначенням техрекомендацій щодо підключення.

“Відповідно до європейської стратегії “гігабітного суспільства”, всі освітні заклади повинні бути підключені до швидкісного інтернету зі швидкістю як мінімум 1 гб/сек. В Україні сьогодні немає суперрозвинутої системи віддаленого навчання, відповідно, попит може бути трохи нижче, і наші рекомендації – трохи простіше”, – зазначив заступник міністра цифрової трансформації. За його словами, Мінцифри рекомендує підключати школи на швидкості не менше 100 мб/сек, але з можливістю її збільшення в майбутньому без заміни мережевого обладнання.

Шелест повідомив, що міністерство попросило місцеву владу узгоджувати з Мінцифри кожну закупівлю, яка буде здійснюватися в рамках підключення шкіл до інтернету в рамках Національної програми інформатизації.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте