Астрономи знову зафіксували загадковий сигнал з космосу

25 августа 2020 г., 20:46:00   969   0

Астрономи знову зафіксували загадковий сигнал з космосуФото: Профиль


Вчені з Національної астрономічної обсерваторії Китаю знову зафіксували швидкий радіосплеск FRB 121102. Вперше його помітили раніше цього року і тоді вчені з'ясували, що він дотримується 157-денного циклу активності, повідомляє "Популярная механика".


Спочатку FRB 121102 показує сплески протягом 90 днів, а потім затихає на 67 днів. Сигнали вперше були помічені в червні цього року. А значить, повторювані сигнали повинні були знову з'явитися в липні або серпні. І дійсно, сигнали знову зареєстрували 17 серпня.


Всього астрономам вдалося зареєструвати 12 сплесків. За словами дослідників, активна фаза закінчиться 31 серпня або 3 вересня.


Читайте також: Гості з майбутнього? Науковці виявили незвичайні сигнали з глибокого космосу


На даний момент учені не можуть пояснити природу таких швидких радіосплесків. Каустуб Раджваде з Манчестерського університету, який був автором першої роботи про FRB 121102, вважає, що це може бути нейтронна зірка.


"Грунтуючись на короткій тривалості і високій яскравості самих спалахів, можна припустити, що це нейтронна зірка з дуже високим магнітним полем, яка обертається навколо об'єкта-компаньйона", – коментує вчений.


Вперше швидкі радіосплески (Fast Radio Bursts) були помічені у 2007 р., однак визнаного пояснення вони не отримали досі. Невідоме і їхнє джерело: воно може розташовуватися і в нашій Галактиці, і за її межами, і навіть на Землі, створюючись технічними пристроями.


Читайте також: У NASA показали унікальне фото галактики в сузір’ї Риби


Раніше вчені заявили про те, що відкрили джерело загадкових сплесків. Спалах FRB 150418, зафіксований 18 квітня 2015 року, на думку дослідників, є наслідком злиття нейтронних зірок в еліптичній галактиці, яка розташовується на відстані 6 мільярдів світлових років від Землі.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте