Ліхтенштейн судиться з Чехією за землі і замки, конфісковані в 1945 році. Їх площа у 10 разів перевищує территорію країни

22 августа 2020 г., 20:13:00   705   0

Ліхтенштейн судиться з Чехією за землі і замки, конфісковані в 1945 році. Їх площа у 10 разів перевищує территорію країни

Ліхтенштейн звернувся в Європейський суд з прав людини з вимогою до Чехії повернути конфісковані в 1945 році землі і замки.

Як зазначає газета Financial Times, йдеться про територію, площа якої більше ніж в 10 разів перевищує розміри самого Ліхтенштейну, пише “Суспільне”

Крихітна альпійська країна хоче повернути майже півмільйона акрів землі та деякі з найбільших замків і палаців Європи. Вони були конфісковані в 1945 році. 

“Для нас незаконне застосування чехословацьких декретів і наслідки цього були невирішеним питанням. Експропріація без компенсації неприпустима”, – заявила Financial Times міністр закордонних справ Ліхтенштейну Катрін Еггенбергер.

Мова йде про декрет, яким післявоєнний чехословацький уряд визначив правлячий дім Ліхтенштейна та 38 інших сімей Ліхтенштейну як “німецькі”, і таким чином позбавив їх майна та активів через капітуляцію нацистів у Другій світовій війні.

Ліхтенштейн хоче повернути собі два об’єкти світової культурної спадщини ЮНЕСКО: неоготичний замок Ледніце, де проживала сім’я Ліхтенштейнів понад 700 років, поки він не був конфіскований, і замок Валтіце в стилі бароко.

Заступник міністра закордонних справ Чехії Мартін Смолек заявив, що його країна попередньо вважає, що ця справа не повинна розглядатися ЄСПЛ, оскільки Страсбурзький суд не займається питаннями, які виникли до ухвалення Європейської конвенції з прав людини.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте