Латвія та Естонія вводять заборону на візи для білоруських чиновників

21 августа 2020 г., 18:14:00   1183   0


Глави МЗС Латвії та Естонії домовилися про введення спільних санкцій щодо осіб, відповідальних за насильство і фальсифікацію результатів виборів, і вже підготували для них списки офіційних осіб Білорусі.


Про це йдеться в заяві, переданій МЗС Латвії кореспонденту Укрінформу.


«Міністерства (закордонних справ - ред.) вітають висновки Ради Європи, скликаної в середу, 19 серпня 2020 року, і вирішили продовжити спільні дії, запровадивши адресні індивідуальні санкції щодо білоруських посадовців, відповідальних за фальсифікацію результатів президентських виборів і надмірне застосування сили проти мирних демонстрантів на вулицях Білорусі», - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Лукашенко заявил, что разберется с протестующими "в ближайшие дни"


Уточнюється, що Латвія і Естонія вже підготували відповідні списки білоруських чиновників. Санкції будуть включати заборону на видачу віз. Двосторонні санкції встановлять на державному рівні до введення санкцій ЄС, що мають відбутися незабаром.


У спільній заяві глави МЗС висловили серйозне занепокоєння стосовно президентських виборів у Білорусі, результати яких не визнає білоруське суспільство, і закликали країну до мирного і законного врегулювання поточної кризи.


Читайте також: Поглощение Путиным Беларуси: разведчик назвал два сценария, оба выгодны России


При цьому Латвія та Естонія продовжать активну роботу з посилення підтримки білоруського громадянського суспільства. Білорусь була і залишиться важливим сусідом, Латвія і Естонія будуть і надалі підтримувати добросусідські відносини з білоруським народом.


Очікується, що найближчим часом глави МЗС представлять наявні списки урядам своїх країн.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте