Голова МЗС Латвії вважає повторні вибори “найкращим сценарієм” для Білорусі

17 августа 2020 г., 19:40:00   756   0

Голова МЗС Латвії вважає повторні вибори “найкращим сценарієм” для Білорусі

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич вважає, що для Білорусі найкращим виходом із кризи будуть повторні вибори під наглядом міжнародних спостерігачів.

Про це повідомляє портал LSM.

“Євросоюз готовий до дій і при найгіршому сценарії. Думаю, Росії потрібно розуміти, що втручання – не в її довгострокових інтересах. Протести в Білорусі не проти Росії, а проти конкретної особи.

Кращий сценарій – повторні вибори під наглядом міжнародних спостерігачів з рівними можливостями для всіх кандидатів”, – сказав Рінкевич.

На його думку, в Білорусі має з’явитися нова Центральна виборча комісія, до складу якої ввійдуть і представники нинішньої влади, спостерігачі з різних країн.

Міністр також розповів про порядок денний на позачерговому засіданні Кабінету міністрів Латвії щодо ситуації в Білорусі, яке пройде в понеділок.

“Перше, звичайно – актуальна ситуація, я розповім про те, що було на Раді ЄС. Друге – підтримка громадянського суспільства. Третє питання – політичний притулок в разі погіршення ситуації в Білорусі, чого, сподіваюся, не станеться”, – розповів Рінкевич.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте