Прем’єр Польщі представив план солідарності з Білоруссю

14 августа 2020 г., 21:18:00   1281   0

Прем’єр Польщі представив план солідарності з Білоруссю

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький представив у п’ятницю основні положення плану допомоги Білорусі, який отримав назву план солідарності з Білоруссю.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на TVN 24. За його словами, план базується на трьох китах: безпеці, відкритості і солідарності.

“Не може бути безпечних Польщі та Європи без безпечної Білорусі”, – сказав Моравецький, виступаючи в польському Сеймі. План передбачає, серед іншого, підтримку репресованих білорусів, програму стипендій для студентів та вчених з Білорусі, а також полегшення їх в’їзду в Польщу і доступу на ринок праці, підтримку незалежних ЗМІ та неурядових організацій. “Польща може стати другою домівкою для репресованих і поранених білорусів”, – підкреслив він.

“Ми бачимо в Білорусі великий ентузіазм громадянського суспільства пробиватися до свободи та демократії. Ми хочемо допомогти білоруському народу в цих прагненнях”, – додав Моравецький.

Він нагадав, що запропонував провести позачергове засідання Європейської ради з питання Білорусі. За його словами, сьогодні все більше лідерів ЄС підтримують ідею саміту. Прем’єр Польщі закликав владу Білорусі розглянути можливість повторних виборів за участю міжнародних спостерігачів.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте