Останній спурт "полтавського Рембо"

01 августа 2020 г., 20:47:00   809   0

Останній спурт "полтавського Рембо

У суботу, 1 серпня 2020 року о 03:40 на сайті поліції Полтавської області з’явилося повідомлення про ліквідацію під час проведення спецоперації з затримання так званого "полтавського Рембо" - 32-річного Романа Скрипника.

(Роман Скрипник)

За хвилину подробиці інциденту на своїй сторінці в Facebook виклав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, а невдовзі в мережу виклали відео останніх секунд з життя терориста, який 23 липня 2020 року під час спроби його затримання біля будівлі адміністративного суду витягнув гранату та взяв у заручники офіцера поліції.

Раніше на своїх сторінках Dетектив-Info детально розповідав про ці аспекти історії Скрипника, а також деталі його кримінальних звитяг минулих часів. Тож аби не гаяти час, сьогодні ми не будемо зупинятися на цьому. А спробуємо закрити останні "білі плями" біографії Романа Миколайовича та пропонуємо читачам екскурс останнім маршрутом "полтавського Рембо".

Два ВАЗи та остання "Надія" Скрипника

Розпочнемо з передісторії появи питань правоохоронців до Скрипника, через що він, заявивши про категоричне небажання потрапляти до в’язниці, й зважився на захоплення заручників та втечу.

Річ у тім, що раніше Dетектив-Info припускав, що 23 липня 2020 року чоловіка намагалися затримати в справі про викрадення в Полтаві майже 30-річної "дев’ятки".

Після цього до автора цих рядків звернулися інформовані співрозмовники, які пояснили - викладена нами інформація відповідає дійсності, але не є вичерпною. Мовляв, насправді претензії до Скрипника перевіряли на причетність до щонайменше ще двох викрадень транспортних засобів на Полтавщині.

У першому випадку, мова йшла викрадення з парковки міської дитячої лікарні Полтави автомобиля ВАЗ-21093 в ніч на 29 січня 2020 року. За два тижні цю пошкоджену автівку знайшли в лісосмузі Машівського району, а під час огляду - вилучили недопалки цигарок та речі.

Другий випадок, де "копи" відпрацьовували Скрипника на причетність до автоугону стосується викрадення сірого "Шевроле Авео" неподалік АЗС "Надія" в тому-таки Машівському районі Полтавщини. Автівка "випарувалася" звідси на початку лютого поточного року.

"Полювання" на терориста

Безвісно зникнути, вирогідно, намагався після 23 липня 2020 року й сам Роман Скрипник, коли взяв у заручники спочатку оперуповноваженого Управління карного розшуку поліції Полтавщини Олександра Анепіра, а згодом - його керівника Віталія Шияна.

Як відомо, саме очільник УКР регіону, полковник Віталій Шиян став "водієм" для терориста в перший день втечі Скрипника. Разом вони виїхали з Полтави до Решетилівки, після чого подолали путівцями відстань вздовж кількох селищ, аж допоки зупинилися в полі неподалік села Великий Байрак Миргородського району. Саме звідси й стартував "піший спурт" "полтавського терориста", на якого одразу ж оголосили "полювання" силовики.

Знайоме з деталями пошукової операції Скрипника джерело Dетектив-Info розповідає, що відпочатку пошуки "полтавського Рембо" зосередилися в трикутнику між селами Зелений кут, Декабристів та Великий Байрак. Тут оперативники влаштували втікачу кілька пасток, розставили блок-пости та навіть чергували біля аптек, знаючи про схильність Романа Миколайовича до вживання наркотиків.

"Там розігрувалися цікаві оперативні комбінації, але марно - якимсь дивом йому вдалося вислизнути, - розповідає наш співрозмовник. - Згодом виявилося, що надвечір 23 липня Скрипник дістався до села Радченки".

Втікач шукав транспорт та обікрав лікарів

Тут терорист звертався по допомогу до місцевих мешканців - просив надати йому можливість зателефонувати. Після чого, вирогідно заплутуючи сліди, знову "засвітився" у Великому Байраці, де схожого на "полтавського Рембо" молодика побачили 24 липня. Наступного дня надійшло побічне підтвердження саме такого місцезнаходження втікача: хтось пробрався до одного з будинків, де счинив безлад та шукав цінні речі. Однак затримати Скрипника по "гарячих слідах" не вдалося й тоді. Він зник з радарів, а з’явився - тільки за кілька діб в інших населених пунктах Полтавщини.

(Маршрут "полтавського Рембо" з моменту, коли полковник Шиян по обіді 23 липня 2020 року привіз його у Миргородський район)

Зокрема, саме терориста-втікача співрозмовники Dетектив-Info вважають причетним до викрадення ввечері 29 липня скутера з подвір’я в селі Покровське Шишацького району. Подейкують, що в цьому випадку доля не посміхнулася Скрипнику - в транспортному засобу було небагато палива, тож "залізного коня" він невдовзі кинув. Але, ймовірно, й цього вистачило зловмиснику, аби дістатися Зінківського району. Тут "Рембо" викрав велосипед та "виставив" ФАП у Волошковому, звідки поцупив медичну сумку з ліками. Після чого в ніч на 30 липня потрапив до об’єктиву відеокамери автозаправки в Опішні, куди з маскою на обличчі він завітав купувати цигарки.

"Було зрозуміло, що погоня вже дихає йому в спину. Почалося подальше відпрацювання прилеглої території, коли ввечері 31 липня надійшла звістка - схожого на Скрипника чоловіка побачили, коли він купував алкогольні напої на трасі під Опішнею. Туди почали стягувати спецпризначенців, паралельно йшло відпрацювання місцевості, - говорить обізнане з деталями спецоперації по затриманню терориста джерело. - Тут побачили покинуту будівлю, туди сунувся капітан Петро Гума, а на нього вийшов з гранатою цей "Рембо". Він знову почав намагатися крутити своє кіно - взяв поліцейського в заручники. Що було далі всі в Україні вже бачили на відео. Скажу тільки, що Гумі відверто пощастило, ризик його життю був величезний".

Наостанок зазначимо - за фактом кривавих подій на Полтавщині та загибелі Романа Скрипника слідчі місцевого теруправління Державного бюро розслідувань порушили кримінальну справу. "Згідно результатів першочергових слідчих дій, поліцейські діяли в межах своїх повноважень. Остаточні висновки про правомірність дій правоохоронців будуть зроблені за результатами досудового розслідування", - наголосили в ДБР.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте