"Полтавського терориста" до захоплення заручника спонукала спроба затримання в справі про угон 30-річної "дев’ятки"?

27 июля 2020 г., 22:57:00   980   0

"Полтавського терориста

Станом на 27 липня 2020 року, правоохоронці продовжують пошуки раніше засудженого Романа Скрипника, який наприкінці минулого тижня під час спроби його затримання в Полтаві счинив спротив, вихопив гранату та взяв у заручники поліцейського, на якого згодом себе обміняв начальник обласного Управління карного розшуку Нацполіції, полковник Олег Шиян. Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

"Його пошуки тривають. До заходів долучені працівники поліції регіону, спецпризначенці, Нацгвардія, кінологи та спецтехніка. Розшук відбувається вдень і вночі, прочісують поля, лісосмуги та населені пункти", - зазначив наш співрозмовник.

Наразі зоною пошуків 32-річного Скрипника визначений Миргородський район Полтавщини. Як відомо, саме сюди зловмисника на його вимогу привіз на автівці Шиян по обіді 23 липня 2020 року.

"Приблизно в 20 кілометрах від Решетилівки - поблизу села Великий Байрак він наказав полковнику зупинити машину, після чого втік у кущі кукурудзи, тримаючи гранату в руці. Зараз прилеглу території розбили на квадрати та планомірно відпрацьовують, але поки що безрезультатно", - резюмував інсайдер.

Раніше в ефірі телеканалу "Україна 24" радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол заявив, що Скрипнику нікуди подітися, тож він або вийде сам, або накладе на себе руки.

"Він переосмислить, що нікуди не дінеться. Він буде як загнаний вовк там бігати, ну скільки він буде бігати. Або покінчить з життям, - зазначив Апостол. - І я думаю, якщо у нього з психікою, знаєте, сьогодні ми з весни раптово перейшли на літо - ускладнення у таких людей. У принципі може і покінчити життя самогубством. Швидше за все, якщо він так боїться потрапити до в’язниці, а причина для цього була, то він може покінчити життя самогубством: втопитися, повіситися".

Наразі дії Романа Скрипника, що як писав Dетектив-Info раніше вже мав проблеми с законом та душевним станом, розглядають крізь призму незаконного обігу боєприпасів (ст.263 КК України), посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст.348 КК України) та захоплення у якості заручника діючого співробітника силових структур (ст.349 КК України).

Паралельно, Dетектив-Info вдалося встановити деталі кримінальної справи, в рамках якої ймовірно й відбувалася невдала спроба затримання чоловіка в Полтаві 23 липня. Згідно офіційній версії правоохоронців, мова йде про історію викрадення автівки. Згідно інформації джерел автора цих рядків, що підтверджуються відомостями судового реєстру, Скрипник проходив як фігурант тільки одного кримінального провадження такого характеру.

Мова йде про історію викрадення в ніч на 23 жовтня 2019 року біля будинку по вулиці Сковороди в Полтаві автівки марки "ВАЗ-2109" сірого кольору 1991 року випуску. Тоді машина з повним баком газу та 14 літрами палива зникла, а на причетність до цього злочину й перевірявся саме Скрипник.

Окрім того, Роман Миколайович напередодні своїх звитяг 23 липня 2020 року також проходив у якості основного підозрюваного у двох справах про побиття людей. У першому випадку йшлося про нанесення ним ввечері 29 серпня 2018 року легких тілесних ушкоджень власній дружині Вікторії Скрипник, в іншому - застосування кулаків до опонента, якого достойник перестрів у ніч на 25 червня 2019 року по вулиці 23-вересня в Полтаві.

detective-info.com.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте