"Бурштиновий рейд" силовиків на Поліссі зірвався через активний спротив видобувачів "сонячного каменю"

27 июля 2020 г., 23:02:00   1547   0

"Бурштиновий рейд

У середу, 23 липня 2020 року, співробітники Служби безпеки та прокуратури Рівненської області здійснили спільний виїзд на незаконні місця видобутку бурштину на території Зарічненського району Рівненщини.

Як повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info, під час спецоперації, що відбувалася в рамках розслідування кримінальної справи щодо групи старателів, які "окупували" місцеві клондайки "сонячного каменю" (де займаються нелегальним видобутком бурштину-сирцю, його переробкою та подальшим продажем за кордон (ч.2 ст.240-1 КК України)), силовики намагалися "накрити" достойників на гарячому та вилучити в них знаряддя протиправної діяльності.

"Під час рейду було зафіксовано понад 20 мотопомп, кожну з яких обслуговує по 3-5 осіб. Однак через активний супротив місцевого населення, коли останні почали масово збиратися на урочищі, аби не допустити вилучення знарядь видобутку, а також внаслідок неможливості здійснити транспортування виявленого обладнання до місця подальшого його зберігання, до спецоперації було залучено інші силові структури, а рейд - розтягнувся в часі", - зазначає наш співрозмовник.

Як наслідок, під час подальших оперативно-слідчих дій правоохоронці "недорахувалися" принймані половини мотопомп "старателів".

Зокрема, на сайті прокуратури Рівненської області повідомляється про вилучення 9 кустарних знарядь видобутку бурштину, шрайберів, великої кількості пожежних рукавів та інших знарядь незаконного промислу, а також 0,5 кг "сонячного каменю". Подальше відпрацювання території співробітниками Нацполіції, що відбувалося 25 липня 2020 року, дозволило вилучити ще чотири мотопомпи та приладдя.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте