Ціна влади. Новопризначений голова Держгеокадастру подарував невідомій особі увесь свій бізнес

17 июля 2020 г., 17:46:00   1375   0

Ціна влади. Новопризначений голова Держгеокадастру подарував невідомій особі увесь свій бізнес

Новопризначений голова Держгеокадастру Роман Лещенко подарував корпоративні права на свої три фірми невідомій особі, втративши зі своїх активів 1,7 мільйона гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника. 14 липня Лещенко вніс одразу чотири зміни до документа.

Першою зміною він задекларував дохід – дивіденди від ТОВ “Прогрес” у розмірі 800 тисяч гривень.

Другою, третьою і четвертою змінами Лещенко задекларував видатки – договори дарування його часток в статутному капіталі ТОВ “Прогрес”, ТОВ “Іллюмін” та ТОВ “Прогрес-молоко”.

Дарування підприємств невідомій особі загалом коштувало чиновнику 1 мільйон 694 тисячі 249 гривень.

Проте це вимушений крок, адже новопризначеному чиновнику згідно з вимогами законодавства не можна займатися підприємницькою діяльністю. Тому після його призначення головою Держгеокадастру 10 липня Лещенко офіційно позбувся свого бізнесу.

Довідка:

Роман Лещенко – Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Уповноважений Президента України з земельних питань з 01.10.2019 року, юрист, викладач, підприємець в аграрній сфері. Навчався на юридичному факультеті КНУ імені Т. Г. Шевченка. З 2007 року працював в компанії OSG Group, обіймав посаду головного юридичного консультанта холдингу. З 01.09.2013 — асистент кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Області професійних інтересів: міжнародне фінансове право, податкове право, банківське право. 01 жовтня 2019 року Лещенка Романа Миколайовича було призначено Уповноваженим Президента України з земельних питань. На цій посаді він лобіював прийняття земельного закону на етапі його підготовки та розгляду у Верховній Раді України.  10 червня 2020 року Романа Лещенка призначено Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Державний службовець 3-го рангу (2020). Кар’єра і бізнес: З 2004 р – власник компаній ТОВ «Прогрес», НПФ «Генезис Агро» (Черкаська обл.); 2007-2011 рр. – сільськогосподарський холдинг OSD Group, доріс від стажиста до посади головного юридичного консультанта холдингу в Україні; з 2012 року – засновник і керівник групи компаній «Агродар» (Черкаська область).

Допоміг батькам-фермерам, власникам СФГ «Агродар», побудувати елеватор на біопаливі, інвестував зароблені юридичною практикою гроші в агробізнес; з 2013 року – керуючий партнер і засновник «Український аграрний центр»: консалтингова компанія, що спеціалізується на посередництві (брокерство) при купівлі-продажу агрокоманій, їх активів, надання послуг з комплексного юридичного супроводу агробізнесу, залучення міжнародного фінансування для українських аграріїв. з 2013 р – викладач в КНУ ім. Т.Г. Шевченко на юридичному і економічному факультетах. з 2015 р – депутат Жашківської районної ради. Згідно з даними у останній декларації чиновника, поданій 28 травня на посаді депутата Жашківської районної ради, Лещенко мав корпоративні права і був бенефіціарним власником цих трьох підприємств. Він мав 100% від загального капіталу ТОВ “Прогрес”, ТОВ “Іллюмін” і 50% ТОВ “Прогрес-молоко”.

Примітно, що у донедавна бізнесмена немає ані вкладів у банках, ані готівки. Принаймні в декларації таких даних немає. Проте дружина Лещенка володіє квартирою у столиці на 113,6 кв.м. Уся родина прописана у будинку в Нагірній Жашківського району Черкаської області. Власником будинку є ТОВ “Прогрес”. Також родина має право користування земельною ділянкою на 0,16 “квадратів”, яка належить Баштечківській сільській раді. Лещенко з дружиною володіють двома автомобілями – Toyota Land Cruiser 150 (за майже 700 тисяч гривень, – ред.) та Volkswagen Tiguan 2013 року випуску. Третє авто Renault Duster 2019 року випуску належить ТОВ “Віейбі лізинг”, і ТОВ “Прогрес” взяло його у фінансовий лізинг.

Лещенко має право ним користуватися. За минулий рік Лещенко заробив 147 820 грн. у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, отримав 49 273 грн. зарплати в ТОВ “Прогрес” та 1 264 грн. додаткового блага від банку. Дружина чиновника Алла заробила у ТОВ “Прогрес” 147 817 грн. та отримала 13 760 грн. державної та соціальної матеріальної допомоги. Як вже зазначалося вище, заощадження подружжя не декларує.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте