Ірина Фаріон звинуватила Порошенка у плагіаті

17 июля 2020 г., 17:00:00   730   0

Ірина Фаріон звинуватила Порошенка у плагіаті

Сьогодні вовки у овечих шкурах імітують захисників української мови. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповіла народний депутат VII скликання Ірина Фаріон.


Коментуючи акції протесту «ЄС» і їхніх прибічників проти закону Бужанського про мову, які відбуваються уже другий день поспіль, наша співрозмовниця зауважує наступне: «Це не акції “ЄС”, а акції свідомих українців і об'єднання “Свобода”. “ЄС” довела до того, що ми зараз маємо в Україні таку ситуацію».


Ірина Фаріон хотіла б спитати у Петра Олексійовича: якого чорта він підписував мовний закон 16 липня 2019 року, коли вибори у другому турі були 21 числа?


«За 5 днів підписати закон – це нонсенс. Якщо б він підписав цей закон на початку своєї каденції, ми би не мали сьогодні Бужанських і Зеленських у ВР. Дуже цікаво, коли зараз ці вовки у овечих шкурах імітують захисників української мови», - додає політик.


За словами нашої співрозмовниці, країну довели до катастрофи, повилазили тепер на сцену, повдягали вишиванки і кричать тепер, що вони люблять українську мову.


«Для них це абсолютно чистої води політика і загравання з інфантильним виборцем. І саме Порошенко валив українську мову всі свої 5 років, приховавшись за гасло “віра, мова, армія”. Жодного разу його представник не прийшов до Конституційного суду, коли Фаріон і “Свобода” скасовували закон Кивалова-Колесниченка, саме він виростив Бужанського і Зеленського. А акції так звані “ЄС” під ВР — не вірю жодному слову, вони гірші за ворогів, тому що ворог відкритий, типа Бужанського і Зеленського, а це прикриті, та ще й у вишиванках, ще і з псевдогаслами “віра, мова, армія”», - підкреслює нардеп.


Щодо тих шкіл, де пропонується відкласти навчання на української мові до 2023 року, то наша співрозмовниця звертає увагу на те, що вона зареєструвала мовний закон ще 10 січня 2014 року, там написано , що робити з такими школами. І за цей закон не проголосували.


«Що тоді робить це шобло, яке називає себе “Європейською солідарністю” з так званими громадськими активістами і всіма їхніми партнерами? Вони крадуть мій закон 5669, який перереєстровують “свободовці” на сесії ВР попереднього скликання, перетворюють його у псевдозакон 5670Д і пропонують нам ліберальну гібридну мовну модель. І в цій моделі виписана абсолютно безглузда форма мовної політики в системі освіти», - зауважує політик.


Ірина Фаріон з обуренням запитує, - що це за дурниці, коли 80% має бути української мови, а 20% мови окупанта? Де ви у Москві бачили школу, де б там українець мав 20% української мови? Там є хоча б одна українська школа? Якого лиха ми для інших національних меншостей залишаємо для української мови лише 60%, а 40% їхньої мови?


«Слухайте, весь світ, якщо національна меншість хоче вчити свою мову, забезпечує їм це навчання у суботніх та недільних школах, а тут хохли написали закон, з яким носяться, як з писаною торбою, та ще й тішаться тому, що живуть за дурним принципом. Українець весь час у своїй рідній хаті поступається принципів, бо не має переконань, не має характеру. Тому, пропонуючи навіпсправжню їжу у цьому законі, отримає ляпаса такого, що ледь на ногі здіймається», - вважає парламентарій.


«Вся українська освіта має бути українською мовою. Хочете вчитися мовами національної меншості — нема мови: факультатив. А у вищий освіті взагалі про жодну іншу мову. Про це написано у мовному законі мною ще у 2014 році», - резюмувала наша співрозмовниця Ірина Фаріон.

Полный текст материала с ФОТО и ВИДЕО читайте на нашем сайте.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте