“Ексміністра охорони здоров’я Криму” Михальчевського засуджено до 10 років ув’язнення за держзраду

13 июля 2020 г., 23:41:00   836   0

“Ексміністра охорони здоров’я Криму” Михальчевського засуджено до 10 років ув’язнення за держзраду

Дніпровський суд Києва визнав колишнього “міністра охорони здоров’я” окупованого Криму Петра Михальчевського винним у державній зраді і засудив його до 10 років ув’язнення.

Про це інформує пресслужба суду. Михальчевський, будучи громадянином України, після окупації Росією АР Крим у 2014 році очолив незаконно створене “Міністерство охорони здоров’я Республіки Крим”.

“Згідно з вироком Михальчевського визнано судом винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України в редакції від 05.04.2001 р. і призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі”, – сказано в повідомленні.

Водночас, за ст. 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність України “Михальчевського було судом виправдано” у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального злочину”. Згідно з обвинувальним актом Михальчевський звинувачувався в цій частині в здійсненні дій з метою зміни меж території України або державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

“Зазначені в обвинувальному акті фактичні обставини в цій частині не підтверджено ні показаннями допитаних у судовому засіданні свідків, ні даними вивчених судом протоколів оглядів, зокрема і даними висновків проведених у справі експертиз. Тому відсутні підстави вважати встановленим і доведеним факт, що обвинувачений був одним із організаторів референдуму”, – пояснили в суді.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте