На лінії розмежування вп’ятеро зросла кількість озброєння, – СММ ОБСЄ

10 июля 2020 г., 20:37:00   793   0

На лінії розмежування вп’ятеро зросла кількість озброєння, – СММ ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала збільшення у п’ять разів кількості військової техніки, розміщеної поблизу лінії зіткнення на Донбасі, включаючи житлові райони.

Про це заявив глава СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік, пише “DW”.

“Місія констатувала п’ятикратне збільшення кількості військової техніки, розміщеної поблизу лінії зіткнення, включаючи в житлових районах і біля них. Періоди підвищеної напруженості супроводжувалися спалахами насильства, що призводило до зростання кількості жертв серед цивільного населення. Протягом звітного періоду СММ підтвердила інформацію про 26 жертв серед цивільного населення, з яких 21 – в результаті обстрілів”, – сказав Чевік на засіданні постійної ради ОБСЄ в четвер, 9 липня. 

При цьому він закликав сторони відвести озброєння і ліквідувати позиції, розміщені в житлових районах і поблизу них по обидва боки від лінії зіткнення.

Також він звернув увагу на те, що у зв’язку із закриттям контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування люди не мають можливості отримати власні пенсії або позбавлені медичного лікування.

Він також зазначив, що свободу пересування представників СММ в непідконтрольних уряду України районах в останні місяці обмежували ще більше, в результаті чого спостерігачі не мали можливості потрапити в ці райони. Чевік підкреслив, що для роботи СММ важливо мати однакові процедури по всій країні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте