Мовчати вже мало, треба аплодувати: кого тепер вважають "порохоботами"

06 июля 2020 г., 22:36:00   1608   0


Я ніколи не ображав 73%, і на це є кілька причин: етична, політична та соціологічна.


1. Політична: я знав, що за рік 73% зменшаться вдвічі (це вже сталося), а за наступний рік ще вдвічі. Врешті ненависть до нинішньої влади об'єднає майже всіх. Когорта противників приростає тими, хто за нього голосував, а ким же ще?


2. Соціологічна: я бачив, що люди з модерними цінностями, які є основною рушійною силою нашого суспільства, на президентських виборах розкололися навпіл: не вірили одному кандидатові, тож голосували за іншого.


3. Етична: загалом не люблю ображати людей узагальненнями (бо це нічим не відрізняється від расизму, сексизму, ейджизму тощо), хоча можу бути доволі жорстким в особистій дискусії та критичним стосовно окремих персон.


Читайте також: Українці не задоволені: 76% – роботою ВР, 71% – діяльністю уряду, 52 % – роботою президента


Це була преамбула. А тепер основне.


Останніми днями чимало моїх друзів і товаришів, які свого часу голосували за Зеленського чи навіть агітували за нього, були звинувачені у порохоботстві.


Це означає, що міняється парадигма. Бо тепер порохоботом на зелених печерських пагорбах вважатиметься будь-хто, хто не аплодує у захваті Зеленському та його оточенню. Мовчати вже мало, треба аплодувати.


Це поганий поворот, бо він посилює розкол у вже розколотому суспільстві.


Читайте також: Зеленський впевнено йде стежкою Порошенка – політолог


Це хороший поворот, бо тих, що аплодують, ставатиме щоразу менше. Спочатку нинішня політична верхівка відрізала себе від значної частини інтелектуального і кадрового ресурсу, бо ті були супротивниками, потім відрізали нейтралів, тепер відрізають тих колишніх прихильників, хто не аплодує. "З ким ти залишишся, хазяїн, зі сміттям?" - питав Фроїм Грач (сподіваюся, знаєте такого).


Це поганий поворот, бо настане день, коли супротивникам Зеленського доведеться, скриплячи зубами, його підтримувати і захищати, бо всі інші сценарії будуть набагато гіршими для української державності.


Це хороший поворот, тому що завжди народжується щось нове, коли щось старе помирає. Не перемикайтеся.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте