Дует псевдомінерів столичного мосту "Метро" обживається по сусідству в психіатричній лікарні Глевахи

22 июня 2020 г., 23:46:00   1470   0

Дует псевдомінерів столичного мосту "Метро

Уродженця міста Вишневе Києво-Святошинського района, 32-річного Віталія Ткаленка, який 1 червня 2020 року на таксі приїхав на столичний мост "Метро" із заздалегідь підготовленим муляжем вибухівки, зателефоновував правоохоронцям з повідомленням про буцімто готовність підірвати транспортну артерію Києва, а згодом був затриманий спецпризначенцями, перевели до КП "Київська міська психоневрологічна лікарня №3" для надання йому психіатричної допомоги.

Відповідне клопотання про зміну раніше обраного запобіжного заходу чоловіку, якого підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху (ч.2 ст.259 КК України), задовольнила слідчий суддя Дніпровського районного суду столиці Оксана Метелешко.

(Київська міська психоневрологічна лікарня №3)

Служитель Феміди ухвалила доправити Ткаленка до комунальної психлікарні №3, що розташована в селищі Глеваха Васильківського району, аби утримувати його "в умовах, що виключають його небезпечну поведінку". Відпочатку псевдомінера, якого було взято під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 315,3 тис. грн., помістили до Лук’янівського СІЗО. Однак тут у Віталія Федоровича було виявлено схильність до суїциду.

З судових матеріалів випливає, що надалі фахівцями КНП "Клінічна лікарня "Психіатрія" було проведено консультативний огляд Ткаленка, згідно якого в чоловіка констатовано "органічне ураження головного мозку з емоційно-вольовою нестійкістю". З урахування цього до псевдомінера було вирішено застосувати примусові заходи медичного характеру в порядку ст.508 КПК України.

Таким чином Ткаленко перевели до психіатричного відділення клініки в Глевасі, де він має хнаходитися щонайменше до 29 липня 2020 року включно. За іронією долі, раніше до цієї медичної установи було доправлено іншого скандально-відомого псевдомінера мосту "Метро" - колишнього військовослужбовця Олексія Белька.

(Олексій Белько)

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, 18 вересня 2019 року цей уродженець Криму 18 вересня 2019 року погрожував підірвати міст "Метро" в столиці та спричинив грандіозний транспортний колапс. Достойника було взято під варту за підозрою у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху (ч.2 ст.259 КК України) та вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст.296).

20 січня 2020 року слідчий суддя Дніпровського районного суду Києва Юлія Іваніна змінила Бельку запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до спеціалізованого медичного закладу закритого типу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку. Цим закладом була обрана Київська міська психоневрологічна лікарня №3.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте